UPDATE #NOW

Björk: 10+1 τραγούδια της πρωτοποριακής Ισλανδής τραγουδίστριας που ακούμε ξανά και ξανά


JTeam

21 Νοεμβρίου 2022

Björk: 10+1 τραγούδια της πρωτοποριακής Ισλανδής τραγουδίστριας που ακούμε ξανά και ξανά
Διατρέχοντας την μέχρι τώρα καλλιτεχνική πορεία της βασίλισσας της πειραματικής pop, Björk, σας παρουσιάζουμε δέκα τραγούδια της μοναδικής Ισλανδής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού που δεν χορταίνουμε να ακούμε

Εκκεντρική, αεικίνητη, με έμφυτη περιέργεια και εκπληκτικό ταλέντο, αμφιλεγόμενη και αντισυμβατική. Αυτοί είναι μόνο κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς, τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς για να περιγράψει το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Björk. Η Ισλανδή τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, DJ και μουσικός παραγωγός, η οποία κλείνει σήμερα τα 57 της χρόνια, δεν επαναπαύθηκε ποτέ στις δάφνες της.

Ακόμη και σήμερα μετά από σχεδόν 45 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας συνεχίζει απρόσκοπτα να δημιουργεί, να πειραματίζεται, να δοκιμάζει τα όρια της τέχνης της, να καινοτομεί, να συνδιαλέγεται με όλους και με όλα, ως ένα αναπόσπαστο μέρος της καθολικότητας του σύμπαντος. Από το δισκογραφικό της ντεμπούτο, μόλις σε ηλικία έντεκα χρονών, τις περιπέτειες της με το punk συγκρότημα Sugarcubes και την πολλά υποσχόμενη σόλο καλλιτεχνική της πορεία, η οποία αποδείχθηκε, εν τέλει, μεγαλειώδης, η Björk κέρδισε επάξια τον τίτλο της βασίλισσας της πειραματικής pop.

Το εκλεκτικό στυλ της, το οποίο δανείζεται από ένα εύρος επιρροών και μουσικών ειδών, έχει δημιουργήσει μερικά από τα ατμοσφαιρικότερα και αισθαντικότερα κομμάτια της σύγχρονης μουσικής. Διατρέχοντας, λοιπόν, την πλούσια και συναρπαστική σόλο καριέρα της, από το «Debut» (1993) έως το «Utopia» (2017) και το πιο πρόσφατο “Fossora”, σας παρουσιάζουμε 10+1 τραγούδια που αποδεικνύουν το μοναδικό και αστείρευτο ταλέντο της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr