Οι 7 χριστουγεννιάτικες ταινίες που βλέπω κάθε χρόνο (και στις συστήνω ανεπιφύλακτα)

Μπες στο κλίμα με αυτές τις γιορτινές ταινίες

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα, αν και έχουμε μπει σε γιορτινό mood εδώ και μέρες. Αλλά, αν ρωτάτε τη γνώμη μου, τίποτα δεν σε βάζει στο κλίμα περισσότερο από μία καλή χριστουγεννιάτικη ταινία. Αυτές που έχουμε συνδέσει με την παιδική ηλικία, και που κάπως καταφέρνουν να ζεστάνουν την καρδούλα μας αυτές τις μέρες.

Υπάρχουν πολλές αγαπημένες ταινίες για αυτές τις μέρες, αλλά εγώ θα σου προτείνω εκείνες που βλέπω κάθε χρόνο με ευλάβεια και αφοσίωση. Φτιάξε μία ζεστή σοκολάτα και enjoy!

Home Alone

Θα ήταν ασέβεια εκ μέρους μου να μην έχω στην πρώτη θέση την ταινία που ακολουθεί τον ίδιο τον Macaulay Culkin τα τελευταία 30 χρόνια. Και αυτή και το sequel. Αυτό το γλυκό μουτράκι που ουρλιάζει στην κάμερα, το κυνηγητό με τους κλέφτες, η αυτάρκεια του μικρού είτε είναι στο σπίτι του είτε μόνος στη Νέα Υόρκη. Και φυσικά τα Χριστούγεννα στα 90s, με τον ανάλογο πλούτο.

Θαύμα στο Μανχάταν

Θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω με την αγαπημένη μου χριστουγεννιάτικη ever. Όλα δένουν τέλεια. Ο υπέροχος Richard Attenborough ως Άγιος Βασίλης, η Mara Wilson ως το καλύτερο child actor, ο πλούτος του Μανχάταν που λέγαμε πριν και το να πιστεύεις σε κάτι, ακόμα και όταν δεν το βλέπεις, που είναι και η μοναδική ουσία αυτών των ημερών.

Ο Άγιος Βασίλης Μου

Η ταινία που φέτος έγινε σειρά, πάλι με τον Tim Allen, και δείχνει πώς ένας διαζευγμένος επιχειρηματίας μπορεί να γίνει ο Άγιος Βασίλης. Κυριολεκτικά. Και μαγικά.

Love Actually

Πότε θα ξαναέχουμε τέτοιο celebrity cast μαζεμένο; Το Λονδίνο τα Χριστούγεννα, ο Hugh Grant Πρωθυπουργός, η Keira Knightley το αντικείμενο του πόθου, ο Liam Neeson αξιολάτρευτος χήρος και η Emma Thompson παντρεμένη με τον Alan Rickman. Ξανά και ξανά.

How the Grinch stole Christmas

Από τις καλύτερες ερμηνείες του Jim Carrey, σε μία ταινία που σου δείχνει ότι είναι οκ να θυμώνεις και να μην είσαι στο πνεύμα, αλλά αν το παρακάνεις, μπορεί να μην έχεις παρέα. Μία ιστορία συμφιλίωσης και αγάπης, ακόμα και όταν δεν το περιμένεις.

A Christmas Carol

Έχουν βγει τόσες εκδοχές αυτής της ιστορίας, που είναι πραγματικά δύσκολο να διαλέξεις. Αλλά ο Jim Carrey είναι master σε αυτό, και η animated εκδοχή σου χαρίζει μαγεία μαζί με αρκετά πολύτιμα μαθήματα.

The Holiday

Πάνω που νομίσαμε ότι θα δούμε το sequel, οι δημιουργοί το διέψευσαν και έτσι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το original. Πώς να πεις όχι στον Jude Law και το γραφικό Surrey, εν μέσω Χριστουγέννων; Δύο ρομάντζα που ξεκινούν υπό περίεργες συνθήκες και μπόλικο χιόνι.