UPDATE #NOW

Η Mara Wilson έπασχε από OCD και κρίσεις πανικού όταν γύριζε τη Matilda, αλλά κανείς δεν τη βοήθησε


Κλέλια Φατούρου

15 Δεκεμβρίου 2022

Η Mara Wilson έπασχε από OCD και κρίσεις πανικού όταν γύριζε τη Matilda, αλλά κανείς δεν τη βοήθησε
Instagram/Mara Wilson
Όταν έκανε τα γυρίσματα, υπέφερε από άγχος και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

Το όνομα Mara Wilson μπορεί να μην σου λέει πολλά αλλά το πρόσωπό της και η εικόνα της ως Matilda σου είναι σίγουρα γνώριμα. Η 35χρονη ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της στα 6 και συνδέθηκε με τη Matilda του Danny Devito, το χριστουγεννιάτικο "Miracle on 34th Street" και τη "Mrs. Doubtfire".

Η Wilson έχει γράψει βιβλίο για τη ζωή της, τους ρόλους που καθόρισαν την καριέρα της αλλά και το πένθος για τη μητέρα της, που έχασε την εποχή που γύριζε την ταινία σταθμό στη ζωή της. Αυτή τη φορά μίλησε στο podcast της Mayim Bialik για το χρόνιο άγχος και το OCD που την ακολουθεί όλη της τη ζωή.

Jenny.Gr

«Ανησυχούσα για όλα από πολύ μικρή ηλικία. Ανησυχούσα για τον θάνατο, την αρρώστια, τέτοια πράγματα. Και ήταν περίεργο γιατί ήμουν ένα πολύ ζωντανό, εξωστρεφές παιδί που είχε κρίσεις πανικού. Η χειρότερη στιγμή ήταν στην τρίτη δημοτικού, τότε που αρρώστησε η μητέρα μου και είχα μόλις τελειώσει τα γυρίσματα για τη Matilda.

Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν τη βοήθησε εκείνη την εποχή. Η μαμά της είχε να διαχειριστεί τον καρκίνο και επειδή ανησυχούσε για την κόρη της, αφού υπήρχε ιστορικό ψυχικής νόσου στην οικογένεια, της έλεγε απλώς ότι θα περάσει και να συνεχίσει με τη ζωή της. Ταυτόχρονα όμως, είχε ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, κάτι που φυσικά δεν διεγνώσθη τότε.

Jenny.Gr

«Έπλενα τα χέρια μου όλη την ώρα, σε τέτοιο βαθμό που κοκκίνιζαν και ξεφλούδιζαν και η μαμά μου έβαζε συνέχεια αλοιφές. Ήταν πολύ δύσκολο και καταλάβαινα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αυτό ήταν και το πρόβλημα. Ήξερα ότι οι περισσότεροι γύρω μου δεν το βιώνουν και πάθαινα κρίσεις πανικού στο σχολείο».

Αν και μίλησε στη σχολική σύμβουλο για τα συμπτώματά της, δεν κατάφερε να τη βοηθήσει. «Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε και ξέρουμε πολλά περισσότερα για το OCD. Τότε οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά ή και τους ενήλικες». Το αστείο είναι ότι βρήκε τις απαντήσεις μόνη της, ψάχνοντας σε βιβλιοθήκες, όπως ακριβώς έκανε και η Matilda. Και η δασκάλα που συνεργαζόταν μαζί της στα γυρίσματα και τη διαβεβαίωσε ότι δεν είναι περίεργη και ότι έχει κι εκείνη έντονο άγχος. Και ότι είναι οκ.

Μετά τον θάνατο της μητέρας της, ο πατέρας της δυσκολευόταν να αποδεχθεί την αλήθεια, και μάλιστα σε μία εποχή που ήταν χήρος. Τελικά, ξεκίνησε ψυχοθεραπεία στα 12 και παίρνει φάρμακα μέχρι και σήμερα, που τη βοηθούν να είναι λειτουργική. Και δεν υπάρχει τίποτα περίεργο με αυτό.

TAGS