UPDATE #NOW

Ο Bruce Willis στην πρώτη του εμφάνιση μετά τη διάγνωση με μετωποκροταφική άνοια


JTeam

3 Μαρτίου 2023

Ο Bruce Willis στην πρώτη του εμφάνιση μετά τη διάγνωση με μετωποκροταφική άνοια
@demimoore
Η μετωποκροταφική άνοια επηρεάζει την κίνηση, την ισορροπία, την ομιλία αλλά και την επικοινωνία του ατόμου

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε τον Bruce Willis στην πρώτη του εμφάνιση μετά τη διάγνωσή του με μετωποκροταφική άνοια. Αυτή τη φορά ο Χολιγουντιανός ηθοποιός βρέθηκε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια και απόλαυσε τον καφέ του, παρέα με δυο φίλους του.

Πριν λίγες εβδομάδες η οικογένειά του είχε ανακοινώσει την είδηση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, ενώ όσο αφορά στην ασθένεια, πρόκειται για έναν τύπο άνοιας που επηρεάζει τις εκτελεστικές λειτουργίες, όπως η γλώσσα και οι κινητικές δεξιότητες.

Η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία του ατόμου, την κίνηση (κάνοντας την πιο αργή και δύσκολη), καθώς επίσης αλλαγές μπορεί να παρατηρηθούν στην συμπεριφορά και την ομιλία. «Παρότι είναι πολύ σκληρό, τουλάχιστον νιώθουμε μια ανακούφιση καθώς έχουμε μια ξεκάθαρη διάγνωση», είχε δηλώσει η οικογένεια του στις 16 Φεβρουαρίου.

«Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια σκληρή ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Για άτομα κάτω των 60 ετών, η μετωποκροταφική άνοια είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η μετωποκροταφική άνοια είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε», συνέχισε η οικογένεια.

Ενώ η οικογένεια του Willis είπε ότι δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, ελπίζουν ότι «οποιαδήποτε προσοχή των μέσων ενημέρωσης» μπορεί να ρίξει φως στην ασθένεια που χρειάζεται περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα.

Τέλος να σημειωθεί πως τον περασμένο Μάρτιο ο γνωστός ηθοποιός είχε ανακοινώσει πως αποσύρεται από την υποκριτική, μετά τη διάγνωση του και με αφασία. Μια κατάσταση στην οποία επηρεάζεται επίσης η ομιλία και η επικοινωνία.