Stormy Daniels: Το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση Trump μοιράζεται τη δική της πλευρά της ιστορίας

«Επέμενα πολύ πως δεν ήμουν θύμα. Αλλά εδώ που φτάσαμε, μάλλον αυτό είμαι»

H Stormy Daniels είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης ταινιών πορνό. Είναι, επίσης, το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης Donald Trump. Δήλωσε πως οι δυο τους είχαν σεξουαλικές σχέσεις το 2006 - έναν χρόνο αφότου εκείνος παντρεύτηκε τη Melania και κάτι παραπάνω από 10 χρόνια πριν εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ – και πως, στις εκλογές του 2016, την πλήρωσε 130 χιλιάδες δολάρια για να αγοράσει τη σιωπή της. 

Βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Πρόσωπο τέτοιου σκανδάλου και μάρτυρας στο δικαστήριο, σημείο αναφοράς του #MeToo, την έχουν χαρακτηρίσει «διαβολογυναίκα» - κι όλα αυτά επειδή πριν από 17 χρόνια δέχτηκε πρόσκληση σε δείπνο από μία καρικατούρα της ποπ κουλτούρας – αυτό ήταν τότε ο Trump – την οποία γνώρισε σε ένα τουρνουά γκολφ για celebrities. Τώρα, στο New York Magazine, μοιράζεται τη δική της αλήθεια.

Τι ακριβώς συνέβη το 2006;

Η Stormy Daniels ήταν 27 ετών και μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες στη βιομηχανία του πορνό. Στο τουρνουά γκολφ εργαζόταν για παραπάνω εισόδημα, βάζοντας νερό σε διάσημους άνδρες και ποζάροντας μαζί τους για φωτογραφίες. Εκεί συνάντησε τον Trump, ο οποίος βρήκε «πολύ ενδιαφέρον» το ότι ήταν και σκηνοθέτης, πέρα από ηθοποιός. Την κάλεσε για φαγητό, εκείνη δέχτηκε και δεν το κράτησε κρυφό. Το είπε στον σύντροφό της, σε φίλους και γνωστούς και τον συνάντησε μόνη της στο ρετιρέ του. Αυτός, τη περίμενε ντυμένος με μαύρες μεταξένιες πιτζάμες – ανατριχιαστικό, το δίχως άλλο. 

Τον κορόιδεψε, συγκρίνοντάς τον με τον Hugh Hefner, και του είπε να αλλάξει ρούχα. Δεν της αρνήθηκε, φυσικά. Μπήκε μέσα κι επέστρεψε με κοστούμι. Μίλησε υπερβολικά για τον εαυτό του, τη σύγκρινε με Ivanka (τη μεγαλύτερη κόρη του) και την αποκάλεσε «γυναίκα με την οποία θα ήθελε να τον δουν». Δεν τη σεβάστηκε, όπως θα περίμενε κανείς – η ίδια, ωστόσο, όχι απλώς δεν το είδε να έρχεται, αλλά απόρησε με τον εαυτό της. «Κάνω στριπτίζ από τα 17 μου. Ξέρω να διαβάζω το δωμάτιο. Πώς μου ξέφυγε;», δηλώνει τώρα. 

Ο Trump την περίμενε στο κρεβάτι, με εσώρουχα και κάλτσες. Δεν είπε «όχι» ούτε «ναι». «Γαμώτο», σκέφτηκε εκείνη. Όταν προσπάθησε να φύγει, εκείνος της είπε πως νόμιζε ότι ήθελε να γίνει σκηνοθέτης. «Μερικές φορές, πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται», πρόσθεσε. Η Daniels δε θυμάται τίποτα – δε θυμάται καν ότι γδύθηκε, αν και είναι σίγουρη πως το έκανε. 

«Ήταν από τις εμπειρίες που βιώνεις έξω από το σώμα σου. Ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, με αυτόν από πάνω μου, γυμνή. Ήμουν απλώς εκεί, με το κεφάλι στο μαξιλάρι. Δεν υπήρξαν προκαταρκτικά, μείναμε σε μία στάση. Ιεραποστολικό».

Η εμπειρία που περιέγραψε ήταν ανατριχιαστική – όχι επιθετική, όμως. «Ξέρω πως θα μπορούσα να ξεφύγω, αν προσπαθούσα. Αλλά δεν το έκανα», σημείωσε.

Για μερικά χρόνια, διατήρησαν επαφές. Ο πρώην Πρόεδρος της τηλεφωνούσε τακτικά, δηλαδή. Τον επισκέφθηκε στο σπίτι του, πήγε να παρακολουθήσει και τα καλλιστεία που διοργάνωνε, αλλά δεν ξανακοιμήθηκαν μαζί. Κάποια στιγμή, έπαψε να του απαντά. Προχώρησε τη ζωή της, χωρίς δυσκολία. «Δεν είναι δύσκολο να ξεπεράσεις το κακό σεξ με έναν δισεκατομμυριούχο», είπε στο NY Magazine. 

Το 2011, ήρθε σε επαφή μαζί της το In Touch Weekly, με σκοπό να γράψει την ιστορία της. Την ιστορία με τον Trump, δηλαδή, την οποία μάλλον έδωσε στα μέσα ενημέρωσης ο πρώην σύζυγός της. Αν επέλεγε να μη μιλήσει, θα δημοσίευαν έτσι κι αλλιώς εκείνο το one-night stand, με τους όρους του πρώην της. Αν συνεργαζόταν με το περιοδικό, θα ένιωθε πως είχε τη κατάσταση υπό έλεγχο. Συμφώνησε, λοιπόν, και πέρασε από ανιχνευτή ψεύδους.

Τότε ήταν που την απείλησαν για πρώτη φορά, σε ένα πάρκινγκ στο Λας Βέγκας, όπου βρισκόταν με την κόρη της. «Ξέχνα την ιστορία. Άσε ήσυχο τον κύριο Trump», της είπαν κοιτώντας το μωρό. Η συνέντευξη στο In Touch, λοιπόν, δε βγήκε ποτέ. Μερικούς μήνες μετά, η ιστορία επανήλθε στο φως από το κίτρινο blog, The Dirty, για λίγες μόνο ώρες, χάρη στη δικηγόρο της που φρόντισε να κατέβει το άρθρο.

Όλα ήταν καλά ως το 2016. Όσο πιο κοντά βρισκόταν ο Trump στην προεδρία, τόσο περισσότερο η Daniels φοβόταν για τη ζωή της. Σκέφτηκε να μιλήσει για να προστατεύσει την οικογένειά της – σε περίπτωση «ατυχήματος», όλοι θα υποπτεύονταν τον σωστό άνθρωπο. Θα μιλούσε στο Good Morning America, λοιπόν, μέχρι που της πρόσφεραν τις 130 χιλιάδες για να μείνει σιωπηλή. Αν δεχόταν, θα παρέμενε ασφαλής και θα έπαυε να ζει στον φόβο. Υπέγραψε το συμφωνητικό εχεμύθειας, λοιπόν, 10 μέρες πριν τις εκλογές.

Η σύλληψη του Trump δεν της προκάλεσε κανένα συναίσθημα. Περίμενε να νιώσει κάτι, μία νίκη, έστω. Το παρομοίασε με σεξ που περιμένεις ώρες, αλλά δεν φτάνεις σε οργασμό. 

Όταν έγινε και νομικά το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης Trump, πολλοί βρέθηκαν απέναντί της. Προσπάθησαν να τη μειώσουν με κάθε τρόπο, ενώ εκείνη στην πραγματικότητα, δεν έφταιξε σε τίποτα. Και την καταλαβαίνεις μόνο αν έχεις περάσει κάτι παρόμοιο, κάτι τόσο τραυματικό – οι Kathy Griffin, Mary Trump και E.Jean Carroll το γνωρίζουν καλά. 

«Η ιστορία δε θα τη βλέπει σαν μία ηθοποιό ενήλικων ταινιών, αλλά σαν πολεμίστρια. Έχει ασήμαντο ρόλο στη προσπάθεια του Trump να φτάσει ψηλά, στον φασισμό. Αυτό το κορόιδο θέλει να γίνει δικτάτορας και η Stormy Daniels είναι ένας από τους μοναδικός ανθρώπους που μπορούν να δράσουν και να πουν, “Ναι, δε θα γίνει κάτι τέτοιο”. Θα φτιαχτούν κούκλες προς τιμήν της. Θα δώριζα στην κόρη μου μία κούκλα Stormy, χωρίς καν να το σκεφτώ», είπε η Griffith.

Όσο για την Daniels; «Επέμενα πολύ πως δεν ήμουν θύμα», δήλωσε στο New York Magazine. «Αλλά εδώ που φτάσαμε, μάλλον αυτό είμαι».