UPDATE

Συνελήφθη ο Donald Trump: Αντιμέτωπος με 34 κατηγορίες - Η ιστορικής σημασίας διαδικασία


JTeam

5 Απριλίου 2023

Συνελήφθη ο Donald Trump: Αντιμέτωπος με 34 κατηγορίες - Η ιστορικής σημασίας διαδικασία
Splash News
Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, συλλαμβάνεται πρώην πρόεδρος της Αμερικής

Ο Donald Trump έφτασε εχθές στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μανχάταν Alvin Bragg, όπου παραδόθηκε προτού οδηγηθεί στο δικαστήριο για να του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ Stormy Daniels, το 2016.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Juan Merchan. Να σημειωθεί πως ο Trump είναι ο πρώτος πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με άσκηση ποινικής δίωξης, στην ιστορία της χώρας.

Στο πλαίσιο της σύλληψης του, ο Trump έδωσε αρχικά τα δακτυλικά του αποτυπώματα και στη συνέχεια μπήκε στη δικαστική αίθουσα, σε μια ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ. Η αστυνομία δεν πέρασε χειροπέδες στον πρώην πρόεδρο, καθώς παρέμεινε υπό συνεχή προστασία από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Jenny.Gr
Splash News

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα επιτράπηκε η είσοδος σε πέντε φωτογράφους, αλλά οι τηλεοπτικές κάμερες έμειναν εκτός, ενώ οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν τη διαδικασία δεν μπόρεσαν να έχουν μαζί τους ούτε καν φορητό υπολογιστή.

Ώρες προτού να φτάσει ο Trump στο δικαστήριο, εκατοντάδες υποστηρικτές και επικριτές του, κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το δικαστήριο του Μανχάταν. Οι αντιδιαδηλωτές, που τους χώριζαν κιγκλιδώματα από τους οπαδούς τους Trump, γιόρταζαν από την πλευρά τους το γεγονός, υψώνοντας πλακάτ με το σύνθημα «Κλείστε τον μέσα!» - ήταν μια αναφορά στο σύνθημα που χρησιμοποιούσε συχνά ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας για τη Χίλαρι Κλίντον, στην προεκλογική εκστρατεία του 2016. Μια μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, υπό τους ήχους τυμπάνων, σφυριχτρών, κουδουνιών και κόρνων.

«Αθώος» δήλωσε ο Donald Trump για τις 34 κατηγορίες

Με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου και εμφανίστηκε ανέκφραστος. Κατά την άφιξή του και χαιρέτισε τους υποστηρικτές του υψώνοντας τη γροθιά του. Μπήκε στην αίθουσα μετά τους δικηγόρους του, χωρίς να πει τίποτα καθώς διέσχιζε τον διάδρομο, και - όπως αναμενόταν - δήλωσε «αθώος» και στις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων.

Jenny.Gr
Splash News

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Trump

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Τrump συμμετείχε σε ένα παράνομο σχέδιο για την απόκρυψη αρνητικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης μιας παράνομης πληρωμής ύψους 130.000 δολαρίων που διέταξε ο κατηγορούμενος για την απόκρυψη των αρνητικών πληροφοριών που θα έβλαπταν την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο λόγος για τον οποίο διέπραξε το έγκλημα της παραποίησης των επιχειρηματικών αρχείων ήταν εν μέρει για να «προωθήσει την υποψηφιότητά του», υποστηρίζει το κατηγορητήριο, αναφερόμενο προφανώς στην υπόθεση πληρωμών στην πορνοστάρ Stormy Daniels.

Το κατηγορητήριο κατά του Donad Trump υποστηρίζει επιπλέον ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, συμμετείχε σε συνωμοσία για την υπονόμευση της ακεραιότητας των εκλογών του 2016.

«Από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2017, ο κατηγορούμενος ενορχήστρωσε με άλλους ένα σχέδιο για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016, εντοπίζοντας και αγοράζοντας αρνητικές πληροφορίες για τον ίδιο, ώστε να αποσιωπηθεί η δημοσίευσή τους και να ωφεληθούν οι εκλογικές προοπτικές του κατηγορουμένου», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι τον ορισμό της δίκης

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποχώρησε από το δικαστήριο του Μανχάταν, ύστερα από σχεδόν μία ώρα, αφού νωρίτερα του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων σε σχέση με την καταβολή χρημάτων στην πορνοστάρ Stormy Daniels το 2016. Ο Τrump αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση μέχρι τον ορισμό της δίκης.

Ο δικαστής δεν του απαγόρευσε τις δημόσιες τοποθετήσεις, προειδοποιώντας τον ότι θα εξετάσει το μέτρο σε περίπτωση που συνεχίσει την εμπρηστική ρητορική του σε ό,τι αφορά τη διαδικασία.Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας αναμένεται τις επόμενες ώρες στη Φλόριντα, όπου συνεργάτες του είχαν διαρρεύσει πως σκοπεύει να μιλήσει για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Με πληροφορίες από Reader.gr