UPDATE #NOW

Donald Trump: Δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους


JTeam

14 Ιουνίου 2023

Donald Trump: Δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους
Splash News
Η ομιλία μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων

O Donald Trump, φυσικά δήλωσε αθώος στο δικαστήριο του Miami όπου του απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες, σχετικά με την κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων. Η απόφαση ήταν τελικά να αφεθεί ελεύθερος, αλλά δεν μπορεί να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση. Το δικαστήριο έκρινε πως δεν είναι ύποπτος φυγής, παρότι έχει στη διάθεσή του ιδιωτικό αεροσκάφος. «Αναμφίβολα δηλώνουμε αθώοι», είπε ο συνήγορός του Todd Blanche κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που δεν μεταδόθηκε απευθείας, αφού δεν επιτράπηκαν οι κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων.

Υποστηρικτές του, που φορούσαν καπελάκια με το σύνθημα Make America Great Again και κρατούσαν αμερικανικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και φώναζαν συνθήματα όπως «Το Miami υπέρ του Trump» και «Οι Λατίνοι υπέρ του Trump»

Ο πρώην πρόεδρος μετέβη νωρίτερα σε δικαστήριο του Miami για να του απαγγελθούν κατηγορίες επειδή είχε στην κατοχή του, παρανόμως, διαβαθμισμένα έγγραφα, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Ακόμα, είπε ψέματα σε αξιωματούχους που επιχείρησαν να τα ανακτήσουν.

Ο Trump κατά την ομιλία του έκανε γκριμάτσες και επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι η έρευνα εις βάρος του έχει πολιτικά κίνητρα.

Αποκάλεσε τους εισαγγελείς «κακοποιούς» και ισχυρίστηκε ότι ήταν τόσο απασχολημένος που δεν είχε χρόνο να ψάξει όλα τα κουτιά με τα έγγραφα και τα αναμνηστικά που είχε φυλάξει. Δήλωσε μάλιστα ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του χρόνου, θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τον πρόεδρο Joe Biden «και ολόκληρη την εγκληματική οικογένεια Biden»

Ο πρώην πρόεδρος εναντιώθηκε και κατά της Hillary Clinton. Οι κατηγορίες του ξεπερνούσαν κατά πολύ το ζήτημα με τα έγγραφα.

«Η Hillary Clinton πήρε έπιπλα, πορσελάνες, μαχαιροπήρουνα, χαλιά και πολλά άλλα αντικείμενα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τον Λευκό Οίκο και δεν της ασκήθηκε δίωξη. Τι θα λέγατε αν το έκανε αυτό ο Trump; Πιστεύετε ότι ο Trump θα είχε ένα μικρό πρόβλημα;»

Σε δηλώσεις της έξω από το δικαστήριο, μία από τις δικηγόρους του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών επέκρινε το σύστημα δικαιοσύνης και κατήγγειλε αυτό που αποκάλεσε «σύστημα δικαιοσύνης δύο ταχυτήτων». «Η σημερινή ημέρα δεν αφορά τον Donald Trump, ο οποίος είναι ανυποχώρητος» δήλωσε η Alina Habba σε συνέντευξη Τύπου έξω από το δικαστήριο. «Δεν πρόκειται για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Δεν πρόκειται για τις εκλογές του 2024. Αφορά την καταστροφή των μακροχρόνιων αμερικανικών αρχών που ξεχώρισαν αυτή τη χώρα για τόσο πολύ καιρό» επεσήμανε.

Η Habba συνέκρινε την παραπομπή του Trump με «αυτά που βλέπεις σε δικτατορίες». «Αυτό που γίνεται στον πρόεδρο, θα πρέπει να τρομοκρατήσει όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Αυτή δεν είναι η δική μας Αμερική» κατέληξε.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ενημέρωσαν τους δικηγόρους του Donald Trump, πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι προσωπικά στόχος έρευνας για τη διαχείριση των αρχείων του Λευκού Οίκου, πάνω απ’ όλα εγγράφων διαβαθμισμένων ως απορρήτων, συμπεριλαμβανομένων του CNN και των New York Times.

Μετά τις κατηγορίες που τον θέλουν να πήρε τα μυστικά έγγραφα και να τα έκρυψε στην έπαυλή του στο Mar-A-Lago, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα έξι φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν κούτες με έγγραφα σε διάφορα μέρη του σπιτιού του. O Donald Trump, σύμφωνα με το 49 σελίδων κατηγορητήριο, φέρεται να κρατούσε παράνομα διάφορα αρχεία, τα οποία εμπεριείχαν λεπτομέρειες για τα προγράμματα πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, τα πιθανά τρωτά σημεία της χώρας αλλά και των συμμάχων αυτής, καθώς ακόμα και έγγραφα στα οποία αποτυπώνονταν τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών για στρατιωτικές επιθέσεις.