UPDATE #NOW

Ινδία: Τουλάχιστον 96 θάνατοι από μαζικό κύμα καύσωνα


JTeam

19 Ιουνίου 2023

Ινδία: Τουλάχιστον 96 θάνατοι από μαζικό κύμα καύσωνα
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηλικιωμένοι

Τουλάχιστον 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο από τις πιο πολυπληθείς περιοχές της Ινδίας τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω ενός μαζικού κύματος καύσωνα. Συγκεκριμένα, οι θερμοκρασίες στις δύο περιφέρειες των Uttar Pradesh και Bihar της χώρας έχουν φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ευπαθών ομάδων.

Στην Uttar Pradesh, όπου ο αριθμός των θανόντων έχει φτάσει τους 52, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι άτομα άνω των 60 ατόμων με υποκείμενα νοσήματα. Όλες οι περιπτώσεις καταγράφησαν στην επαρχία της Ballia.

Τις τελευταίες μέρες, 300 άνθρωποι έχουν κάνει εισαγωγή στα νοσοκομεία, για διάφορες παθήσεις, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας του καύσωνα, σύμφωνα με τον SK Yadav, ιατρικό υπάλληλο του νοσοκομείου στη Ballia.

Όλοι οι ιατροί έχουν ακύρωσει τις προγραμματισμένες άδειές τους, ενώ παρήχθησαν επιπλέον κλίνες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, για να εξυπηρετηθεί η εισροή ασθενών. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμετού, δύσπνοιας και καρδιακών προβλημάτων.

Κάτοικος, ο RS Pathak, που έχασε τον πατέρα του, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, αναφέρει ότι "Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στη Ballia. Δεν έχω δει ποτέ ανθρώπους να πεθαίνουν λόγω της ζέστης σε τόσο μεγάλους αριθμούς", είπε. "Οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν έξω. Οι δρόμοι και οι αγορές είναι σε μεγάλο βαθμό έρημοι".

Να σημειωθεί ότι περίπου 300 άτομα στην εν λόγω περιφέρεια έσπευσαν στα νοσοκομεία για διάφορες παθήσεις που επιδεινώθηκαν από τη ζέστη. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι αρχές ακύρωσαν τις αιτήσεις αδειών του ιατρικού προσωπικού στην Μπάλια και παρείχαν επιπλέον νοσοκομειακά κρεβάτια στην πτέρυγα επειγόντων περιστατικών.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς εισήχθησαν στα νοσοκομεία και είναι ηλικίας 60 ετών και άνω, παρουσιάζοντας συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμετού, διάρροιας, αναπνευστικών δυσκολιών και προβλημάτων που σχετίζονται με την καρδιά.

Η μέγιστη θερμοκρασία στο Ούταρ Πράντες έφτασε τους 43 βαθμούς Κελσίου με την υγρασία, ωστόσο, να εντείνει την επίδραση της ζέστης. Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε συναγερμό λέγοντας ότι οι συνθήκες καύσωνα θα διαρκέσουν έως και τις 19 Ιουνίου.