UPDATE #NOW

Παιχνίδια της μοίρας: Η σύζυγος του CEO της Oceangate είναι δισέγγονη ζευγαριού που είχε πνιγεί στον Τιτανικό


JTeam

22 Ιουνίου 2023

Παιχνίδια της μοίρας: Η σύζυγος του CEO της Oceangate είναι δισέγγονη ζευγαριού που είχε πνιγεί στον Τιτανικό
H τραγική ιστορία του ζευγαριού που πνίγηκε στον Τιτανικό και η σύνδεση του με τον εξαφανισμένο υποβρύχιο

H αντίστροφη μέτρηση δυστυχώς έχει ξεκινήσει για το εξαφανισμένο, τουριστικό υποβρύχιο Titan από την Ocean Gate, το οποίο έχασε κάθε επαφή με τον «μητρικό σταθμό», ύστερα από μια ώρα μετά την καταβύθιση του. Μέχρι και σήμερα Πέμπτη, το πλήρωμα των 5 ατόμων μπορεί να έχει οξυγόνο για λίγες ακόμη ώρες. Συγκεκριμένα υπολογίζεται πως μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα οξυγόνου που είχε το υποβρύχιο.

Έτσι λοιπόν η αγωνία κορυφώνεται τόσο για το κοινό, όσο και για την Wendy Rush, σύζυγο του CEO της εταιρείας Oceangate, ο οποίος βρισκόταν στο πλήρωμα του εξαφανισμένου υποβρυχίου. Το υποβρύχιο είχε σκοπό να περιηγηθεί στο ναυάγιο του Τιτανικού, ωστόσο η τραγική ειρωνεία στην υπόθεση, είναι πως η Wendy Rush είναι δισέγγονη του Isidor και της Ida Straus.

Ο Isidor και η Ida Straus ήταν ένα από τα πλουσιότερα ζευγάρια που επιβιβάστηκαν στο υπερωκεάνιο και βυθίστηκε μαζί του το 1912. Ο Isidor γεννημένος το 1845, ήταν συνιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Macy's, σύμφωνα με επίσημα αρχεία που επικαλούνται οι New York Times.


Το ζευγάρι είναι ευρύτερο γνωστό στους ανθρώπους που έχουν διαβάσει ιστορίες γύρω από το ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς είναι διαδεδομένη η ιστορία με τις τελευταίες τους στιγμές λίγο πριν χάσουν τη ζωή τους. Οι επιζώντες της καταστροφής θυμούνταν ότι είδαν τον Isidor να αρνείται να μπει σε σωσίβια λέμβο, όταν γυναίκες και παιδιά περίμεναν ακόμη να φύγουν από το βυθιζόμενο πλοίο. Η Ida Straus, η επί τέσσερις δεκαετίες σύζυγός του, αρνήθηκε να αφήσει τον σύζυγό της και οι δυο τους εθεάθησαν να στέκονται χέρι-χέρι στο κατάστρωμα του Τιτανικού καθώς το πλοίο κατέβαινε.


Η τραγική ιστορία των Straus ενέπνευσε μια από τις πιο σπαρακτικές σκηνές στην ταινία «Τιτανικός» του James Cameron, όπου ένας ηλικιωμένος άνδρας και μια γυναίκα αγκαλιάζονται στο κρεβάτι, καθώς το δωμάτιό τους αρχίζει να πλημμυρίζει. Η σορός του Isidor βρέθηκε στη θάλασσα περίπου δύο εβδομάδες μετά τη βύθιση του Τιτανικού, δείχνουν τα αρχεία των New York Times. Τα λείψανα της Ida Straus δεν βρέθηκαν ποτέ.

Περισσότερα για την Wendy Rush

H Wendy Rush παντρεύτηκε τον Stockton, CEO της Ocean Gate και πιλότο του εξαφανισμένου υποβρυχίου το 1986. Σύμφωνα το LinkedIn προφίλ της, έχει συμμετάσχει ήδη σε πάνω από τρεις αποστολές OceanGate στα συντρίμμια του Τιτανικού τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ είναι και διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας. Η Rush είχε αναφερθεί στους προγόνους της και δεν ξεχνά να τιμά την ιστορία αγάπη τους.

Όσο αφορά την ταινία του Τιτανικού και τον James Cameron, ο διάσημος σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από την τραγική ιστορία των Straus, την σκηνή που βλέπουμε το εν λόγω ζευγάρι να αγκαλιάζεται στο κρεβάτι όσο η στάθμη του νερού ανεβαίνει στην καμπίνα τους.