UPDATE #NOW

Παραιτήθηκε ο Λουίς Ρουμπιάλες μετά το φιλί στην Τζένιφερ Ερμόσο


JTeam

11 Σεπτεμβρίου 2023

Παραιτήθηκε ο Λουίς Ρουμπιάλες μετά το φιλί στην Τζένιφερ Ερμόσο
Eurasia Sport Images / Getty Images
Κινείται δίωξη σε βάρος του - Όλες οι πληροφορίες για την υπόθεση

Το κλιπ με το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένιφερ Ερμόσο, μετά τη νίκη επί της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, έφτασε στις οθόνες όλων μας. Η ίδια η Ερμόσο παραδέχτηκε πως η κίνηση αυτή δεν ήταν συναινετική, την έφερε σε δύσκολη θέση και μάλιστα προχώρησε σε καταγγελία εις βάρος του, ανοίγοντας έναν κύκλο αποκαλύψεων γύρω από τον Πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Σήμερα όμως, έγινε γνωστό πως ο Λουίς Ρουμπιάλες παραιτήθηκε από πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μια κίνηση που αποφάσισε μετά τις έντονες επικρίσεις για την συμπεριφορά του. «Δεν μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά μου» δήλωσε, σε εμφάνισή του στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν. Ο 46χρονος παραιτήθηκε, επίσης, από τη θέση του αντιπροέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.


Η συγγνώμη προς την 33χρονη Ερμόσο ωστόσο δεν ακούστηκε ποτέ, ενώ οι επιπτώσεις από το φιλί έχουν κατακλύσει το ισπανικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες εβδομάδες και επισκίασαν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία, με τον Ρουμπιάλες να αγνοεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις για παραίτηση - μέχρι και πριν λίγο.

Την Παρασκευή, εισαγγελέας κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας - μετά την κατάθεση της Ερμόσο την Τρίτη - κατά του Ρουμπιάλες για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το φιλί ήταν «συναινετικό», αλλά τα λεγόμενά του δεν έπεισαν και είχε τεθεί, προσωρινά, σε διαθεσιμότητα από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, FIFA.

«Δεν θα μπορέσω να επιστρέψω στη θέση μου» ανέφερε ο Ρουμπιάλες

«Μετά την ταχεία απόφαση της FIFA, καθώς και τις υπόλοιπες διαδικασίες εναντίον μου, είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσω να επιστρέψω στη θέση μου» ανέφερε ο Ρουμπιάλες. «Το να επιμένω και να περιμένω δεν πρόκειται να συμβάλει σε τίποτα, ούτε στην ομοσπονδία, ούτε στο ισπανικό ποδόσφαιρο» συμπλήρωσε.

Περίπου 81 παίκτες γυναίκες και άντρες, μεταξύ των οποίων και νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δήλωσαν ότι δεν θα ξαναπαίξουν για την εθνική ομάδα όσο ο Ρουμπιάλες ήταν στη θέση του.

«Έχω πίστη στην αλήθεια και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επικρατήσει. Οι κόρες μου, η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που με αγαπούν έχουν υποστεί τις συνέπειες των υπερβολικών διώξεων, καθώς και έχουν ακούσει πολλά ψέματα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην Ισπανός πρόεδρος.

Πολιτικοί, ποδοσφαιριστές και διασημότητες έχουν μιλήσει εναντίον του, ενώ, τον περασμένο μήνα, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην έδρα της ομοσπονδίας για να απαιτήσουν την παραίτησή του. Ερωτηθείς από τον Μόργκαν αν ήταν κάτι συγκεκριμένο που οδήγησε στην παραίτησή του, ο Ρουμπιάλες είπε ότι μίλησε με την οικογένειά του και άκουσε τις συμβουλές φίλων.

«Μου είπαν "Λουίς, πρέπει να επικεντρωθείς στην αξιοπρέπειά σου και να συνεχίσεις τη ζωή σου γιατί αν δεν το κάνεις, θα βλάψεις τους ανθρώπους που αγαπάς και το άθλημα που αγαπάς"» δήλωσε, σχετικά με τις συμβουλές που δέχθηκε από την οικογένειά του.