UPDATE #NOW

Απεργία στο Χόλιγουντ: Οι σεναριογράφοι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τα στούντιο


JTeam

21 Σεπτεμβρίου 2023

Απεργία στο Χόλιγουντ: Οι σεναριογράφοι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τα στούντιο
Συνδικάτα και στούντιο θα μπορούσαν να έχουν συμφωνία ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με τα ξένα Μέσα

Οι σεναριογράφοι στο Χόλιγουντ βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τα κινηματογραφικά στούντιο για τη λήξη της απεργίας των συνδικάτων τους. Μάλιστα, τα ξένα Μέσα μεταδίδουν πως συνδικάτα και στούντιο θα μπορούσαν να έχουν συμφωνία ακόμα και σήμερα. Ωστόσο, πηγές ανέφεραν ότι αν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία, η απεργία ίσως τελικά κρατήσει και μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τα μέλη του συνδικάτου WGA βρίσκονται σε απεργία εδώ και μήνες, «παγώνοντας» την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών και ταινιών στο Χόλιγουντ. Η παραγωγή έχει σταματήσει για αρκετές σειρές και ταινίες.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι ο μισθός τους δεν ανταποκρίνεται στα έσοδα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της εποχής του streaming. Οι σεναριογράφοι θέλουν επίσης να παίρνουν μισθό καθ' όλη τη διαδικασία της προπαραγωγής, της παραγωγής και της φάσης μετά την κυκλοφορία της ταινίας ή σειράς.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το συνδικάτο των σεναριογράφων δήλωσε επίσης ότι θα επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τα στούντιο. Υπενθυμίζουμε ότι τα μεσάνυχτα της 2ας Μαΐου ξεκίνησε η μαζική απεργία του Writers Guild of America και αυτό προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε εκπομπές, σειρές και ταινίες. Δεν δόθηκε όμως άλλη επιλογή σε ένα σωματείο που αποτελείται από περισσότερα από 11 χιλιάδες μέλη, και που διαπραγματεύονταν τα δικαιώματά τους με την Alliance of Motion Picture and Television Producers, εδώ και έναν μήνα.

Η τελευταία φορά που το σωματείο έκανε μαζική απεργία ήταν το 2007. «Οι άνθρωποι απεργούν για κάποιον λόγο. Ελπίζω να λάβουν αυτά που αξίζουν και να ακουστούν», δήλωσε ο ηθοποιός Brian Tyree Henry στο red carpet του Met Gala».