UPDATE #NOW

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Στους 14.200 οι νεκροί κι από τις δύο πλευρές


JTeam

20 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Στους 14.200 οι νεκροί κι από τις δύο πλευρές
Ahmad Hasaballah / GettyImages
Ο πόλεμος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, σε νούμερα

Μεγαλώνει αδιανόητα η λίστα των νεκρών από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τα νούμερα να μιλούν από μόνα τους. Ο νέος αριθμός των θυμάτων κι από τις δύο πλευρές φθάνει τους 14.200. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από την Χαμάς, 13.000 σκοτώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου στον πόλεμο μέχρι τώρα.

Το υπουργείο λέει ότι 5.500 από όσους σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας είναι παιδιά και 3.500 γυναίκες. Ο αριθμός των τραυματιών που ανακοίνωσε η Χαμάς είναι 30.000, αμετάβλητος από χθες. Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει ανακοινώσει τουλάχιστον 1.200 νεκρούς και 242 ομήρους.

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Νέα βίντεο από τον ισραηλινό στρατό

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να δημοσιεύει βίντεο και εικόνες προκειμένου να στηρίξει την θέση του σύμφωνα με την οποία το νοσοκομείο αλ Σίφα χρησιμοποιήθηκε ως βάση της Χαμάς.

Σχετικά με το πρώτο βίντεο επισημαίνει: «Οι IDF λένε στον κόσμο την αλήθεια για το νοσοκομείο αλ Σίφα. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται προσεκτικά, όλα αυτά με σκοπό τον εντοπισμό και τη διάλυση της υποδομής της Χαμάς στο νοσοκομείο. Ακόμα δεν μας πιστεύετε; Δείτε μόνοι σας τα στοιχεία που παρουσίασε ο Διεθνής Εκπρόσωπος των IDF».

Στην δεύτερη ανάρτηση αναφέρει: «Πρόκειται για ντοκουμέντα από το νοσοκομείο αλ Σίφα από την ημέρα της σφαγής, 7 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 10:42 π.μ. και 11:01 π.μ., όπου όμηροι, ένας πολίτης από το Νεπάλ και ένας πολίτης από την Ταϊλάνδη, που είχαν απαχθεί από το ισραηλινό έδαφος φαίνονται περικυκλωμένοι από ένοπλους τρομοκράτες της Χαμάς. Ο ένας από τους ομήρους είναι τραυματισμένος και μεταφέρεται σε νοσοκομειακό κρεβάτι και ο άλλος περπατάει.

Τα ευρήματα αυτά αποδεικνύουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χρησιμοποίησε το συγκρότημα του νοσοκομείου αλ Σίφα την ημέρα της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου ως τρομοκρατική υποδομή».

«Οι δυνάμεις της DF και της ISA αποκάλυψαν μια σημαντική τρομοκρατική σήραγγα μήκους 55 μέτρων, 10 μέτρα κάτω από το συγκρότημα του νοσοκομείου αλ Σίφα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που βασίστηκε σε πληροφορίες. Η είσοδος της σήραγγας περιέχει διάφορους αμυντικούς μηχανισμούς, όπως μια θωρακισμένη πόρτα και μια "οπή βολής", σε μια προσπάθεια της Χαμάς να εμποδίσει την είσοδο των ισραηλινών δυνάμεων.

Εδώ και εβδομάδες ενημερώνουμε τον κόσμο για την κυνική χρήση των κατοίκων της Γάζας και των ασθενών του νοσοκομείου από τη Χαμάς ως ανθρώπινες ασπίδες. Εδώ είναι περισσότερες αποδείξεις.», αναφέρουν.