UPDATE #NOW

BlockΟut Movement: Οι χρήστες των social media μπλοκάρουν celebrities που δεν έχουν πάρει θέση για την Παλαιστίνη


JTeam

13 Μαΐου 2024

BlockΟut Movement: Οι χρήστες των social media μπλοκάρουν celebrities που δεν έχουν πάρει θέση για την Παλαιστίνη
«Εμείς τους δώσαμε τις πλατφόρμες. Ώρα να τους τις πάρουμε»

Κάτι γίνεται τις τελευταίες μέρες στα social media και οι θυμωμένοι users αποφάσισαν να χτυπήσουν τους celebrities εκεί που πονάει.

Την ημέρα του φετινού Met Gala, το Ισραήλ ανακοίνωσε την απόφασή του να πάρει τη Ράφα, την περιοχή όπου ζούσαν πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις 7 Οκτώβρη. Αυτό το ένα εκατομμύριο ανθρώπων περιλαμβάνει 600 χιλιάδες παιδιά. Κι ενώ στη μία πλευρά της γης γίνονταν σοβαρές επιθέσεις σε αμάχους, οι διάσημοι φωτογραφίζονταν αμέριμνοι στο κόκκινο χαλί.

Αυτή η έντονη αντίθεση είναι που γέμισε οργή το TikTok, και «γέννησε» το hashtag #CelebrityBlocklist. Αυτό, με τη σειρά του, αποτελεί σοβαρή προσπάθεια ανάδειξης μίας πραγματικότητας που γνωρίζαμε μεν, αλλά κάπως αγνοούσαμε: Από τη μία, τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς showbiz κάνουν επίδειξη πλούτου, από την άλλη ο πραγματικός κόσμος υποφέρει. Στη μεγάλη λίστα μπλοκαρίσματος, θα βρούμε (μεταξύ άλλων) τη Ζεντάγια, την Cardi B, την Κάιλι Τζένερ και την Έμμα Τσάμπερλεϊν.

Στο IG, έχει δημιουργηθεί το προφίλ Blockout.2024, το οποίο ενημερώνει για το ποιοι celebrities δεν έχουν πάρει σοβαρή θέση για όσα συμβαίνουν στη Γάζα, αυτήν τη στιγμή. Το συγκεκριμένο account μιλά με ονόματα και δεν αφήνει κανέναν απ’ έξω -από μουσικούς και ηθοποιούς μέχρι τεράστια brands.

@silentcelebs8 Hoping to finish list soon! Appreciate any help! #metgala #blockout2024 #fyp #blockout #letthemeatcake #celebrityblocklist ♬ original sound - SilentCelebs🍉

«Ήρθε η ώρα να συμβάλλουμε σε αυτό που αποκαλώ “digital guillotine” (ψηφιακή γκιλοτίνα), μία “digittine”, αν θέλετε», είπε η TikToker @ladyfromtheoutside. «Ήρθε η ώρα να μπλοκάρουμε όλους τους celebrities, τους influencers και τους πλούσιος socialites που δεν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τους για να βοηθήσουν τον κόσμο που το χρειάζεται άμεσα».

«Εμείς τους δώσαμε τις πλατφόρμες. Ώρα να τους τις πάρουμε πίσω, να πάρουμε πίσω τα views, τα likes, τα comments, τα λεφτά μας, μπλοκάροντάς τους όλους στα social media και τις digital πλατφόρμες».

Ως τώρα, μετράμε πάνω από 35 χιλιάδες θύματα στη Γάζα. Τόσα έχουν καταγραφεί, τουλάχιστον. Ο πραγματικός αριθμός είναι άγνωστος. Καλό είναι, ωστόσο, να μην τον αντιμετωπίζουμε σαν έναν απλό αριθμό. Πρόκειται για ανθρώπους, ακριβώς σαν εμάς, που κατά τύχη δεν είμαστε στη θέση τους.