UPDATE WHAT'S NEW

#SpeakOutListenUp: η Avon και η Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών συνεργάζονται για να ενισχύσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια ως προς την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατά της έμφυλης βίας


28 Νοεμβρίου 2019

#SpeakOutListenUp: η Avon και η Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών συνεργάζονται για να ενισχύσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια ως προς την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατά της έμφυλης βίας

Η Avon και το Ίδρυμα Avon για τις Γυναίκες ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ξεκίνησε με αφορμή τις 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας, και ανακοινώθηκε σε συνέχεια της έρευνας που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Avon, η οποία αποκαλύπτει ότι το 38% των θυμάτων κακοποίησης δεν γνωρίζουν που να απευθυνθούν για βοήθεια, ενώ το 60% δεν πιστεύουν ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι καταγγελίες τους.

jenny.gr

Η Avon θα συνεργαστεί με την Οργάνωση, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι περισσότερες γυναίκες και κορίτσια θα μπορούν να αναγνωρίζουν την έμφυλη βία, αλλά και τις κατάλληλες πηγές για ασφαλή αναζήτηση βοήθειας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, οι δυο Οργανισμοί θα δρομολογήσουν ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης τόσο για το δίκτυο Μελών της Avon, όσο και για τα Κορίτσια Προσκόπους και Οδηγούς στις εξής τρεις χώρες: τη Νότιο Αφρική, τις Φιλιππίνες και την Αργεντινή. Η συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία υλικών εκστρατείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο, με τη δυνατότητα να μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερες από 15 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια που θα εκπροσωπηθούν από την Avon και τον Οργανισμό.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τη σιωπή γύρω από την έμφυλη βία, να ενδυναμώσει τις γυναίκες και τα κορίτσια που βιώνουν βία και κακοποίηση, έτσι ώστε να μιλήσουν, να νιώσουν ασφάλεια και να αποκτήσουν πρόσβαση στην απαραίτητη στήριξη.

Η Amy Greene, Πρόεδρος του Ιδρύματος Avon για τις Γυναίκες, δήλωσε: «Το Ίδρυμα Avon έχει δεσμευτεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που κρατούν τις γυναίκες και τα κορίτσια πίσω. Μια στις τρεις γυναίκες  επηρεάζεται άμεσα από την έμφυλη βία σε ολόκληρο τον κόσμο με την ενδοοικογενειακή βία να είναι η πρώτη αιτία θανάτου γυναικών, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Πολύ συχνά, οι γυναίκες και τα κορίτσια υποφέρουν σιωπηλά, ενώ τα σημεία βίας και κακοποίησης δεν εντοπίζονται εύκολα από τους φίλους και τις οικογένειες. Η Avon επιθυμεί να ανοίξει το διάλογο για την έμφυλη βία, να βοηθήσει, να εκπαιδεύσει και να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να μιλήσουν για αυτήν. Η συστράτευσή μας με την Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών προσδίδει μεγαλύτερη απήχηση στη προσπάθεια, ώστε να επιτύχουμε απτά αποτελέσματα.» 

jenny.gr

Σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών, κα Sarah Nancollas «Η έμφυλη βία είναι μία από τις πιο γνωστές και ευρέως διαδεδομένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως και λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας. Συνεργαζόμενοι με το Ίδρυμα Avon, θα υποστηρίξουμε τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια, έτσι ώστε να διαδώσουν το μήνυμα στις κοινότητές τους, να αισθανθούν ότι έχουν «φωνή», να υποστηρίξουν και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση, διαλύοντας τους μύθους γύρω από τη βία και τις διακρίσεις. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της Avon και του Ιδρύματος Avon στην προώθηση αυτού του σημαντικού έργου».

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Avon δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια επιρροή της και να φωτίσει τις πολλές και διαφορετικές μορφές βίας, παρενόχλησης και κακοποίησης που βιώνουν οι γυναίκες και τα κορίτσια. Κατά τη διάρκεια των 16 ημερών ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας, η Avon θα δωρίσει μέρος από τις πωλήσεις ειδικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, σε οργανισμούς στήριξης κατά της βίας, επιπλέον των $65 εκατ. που το Ίδρυμα Avon και η Avon έχουν ήδη δωρίσει, παγκοσμίως