UPDATE WHAT'S NEW

Μένουμε σπίτι αλλά δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα


3 Απριλίου 2020

Μένουμε σπίτι αλλά δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα

Η 4η Απριλίου, μια ημερομηνία που μπορούμε πολύ εύκολα να θυμόμαστε, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Η ημερομηνία αυτή θεσμοθετήθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων από το 2010 και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την τύχη των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι ζουν ανάμεσα μας και κατά κανόνα υπό άθλιες συνθήκες

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα δεν είναι γιορτή. Είναι ημέρα υπενθύμισης ειδικά για την Ελλάδα όπου χιλιάδες ζώα υποφέρουν. Είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Τις μέρες αυτές που η χώρα μας δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό, δοκιμάζονται και τα αδέσποτα καθώς δεν βρίσκουν εύκολα τροφή και νερό στους δρόμους. Ναι, μένουμε σπίτι αλλά δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα. Αφήνουμε λίγη ξηρά τροφή και νερό έξω από την πόρτα μας ή κατά την επιτρεπτή μετακίνηση μας, ή ενισχύουμε τα φιλοζωικά σωματεία.

Αν αντιληφθούμε ότι κάποιο ζώο έχει ανάγκη από περίθαλψη και δεν μπορούμε να επέμβουμε καλούμε άμεσα τον δήμο μας. Είναι υποχρεωμένος να το φροντίσει.

Όλοι μαζί προσπαθούμε για έναν καλύτερο κόσμο!

Από τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης