VIDEO

Το «έξυπνο» φόρεμα που καταγράφει τις φορές που οι γυναίκες δέχονται αγγίγματα χωρίς τη θέλησή τους


The Jennettes

4 Δεκεμβρίου 2018

dress.jpg

Μια ομάδα ερευνητών δημιούργησε ένα φόρεμα με ενσωματωμένους αισθητήρες αφής, για να δείξει πόσες φορές αγγίζεται μια γυναίκα χωρίς τη θέλησή της. 3 γυναίκες φόρεσαν ένα τέτοιο «έξυπνο» φόρεμα σε ένα πάρτι και κατέγραψαν 157 φορές που κάποιος τις άγγιξε χωρίς τη θέλησή τους.

Οι γυναίκες φόρεσαν αυτό το ρούχο σε ένα club στη Βραζιλία, σε μια χώρα όπου το 86% των γυναικών λέει ότι έχει μια εμπειρία παρενόχλησης. Στην πορεία της βραδιάς, οι γυναίκες δεχόντουσαν αγγίγματα περίπου 40 φορές ανά ώρα. Οι ερευνητές έδειξαν τα δεδομένα και το οπτικό υλικό σε άντρες, οι οποίοι πραγματικά έδειξαν σοκαρισμένοι από τα αποτελέσματα.

Το πείραμα διεξήχθη από τη διαφημιστική εταιρεία Ogilvy σε συνεργασία με την εταιρεία Schweppes, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε σχέση με τη συχνότητα και τη σοβαρότητα της σεξουαλικής παρενόχλησης, τόσο στη Βραζιλία, όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου. Αυτή τη στιγμή το "Φόρεμα για το Σεβασμό", όπως ονομάστηκε, δεν διατίθεται προς πώληση, αλλά η εταιρεία ευελπιστεί ότι το κοινό, όπως και οι εμπλεκόμενοι άντρες, θα κλονιστούν αρκετά.

Δείτε ακόμα: Τα καθημερινά προβλήματα μιας γυναίκας μέσα από αστεία comics