VIDEO

#StepWithRefugees: Κάνουμε ένα βήμα για την αλληλλεγγύη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων


The Jennettes

20 Ιουνίου 2019

perry-grone-732606-unsplash2.jpg

Σε έναν κόσμο όπου η βία ωθεί χιλιάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τους τόπους διαμονής τους παλεύοντας για τη ζωή τους σε καθημερινή βάση, έχει έρθει ή ώρα να φανεί ότι η παγκόσμια κοινότητα στέκεται στο πλευρό των προσφύγων. Η σημερινή μέρα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, και για το 2019, το θέμα της είναι τα βήματα των ανθρώπων για την αλληλλεγγύη προς τους πρόσφυγες.

Οι κοινότητες, τα σχολεία, οι επιχειρήσεις και άνθρωποι από κάθε άκρη του κόσμου κάνουν μικρότερα και μεγαλύτερα βήματα σε ένδειξη αυτής της αλληλλεγγύης. Αυτήν την ημέρα, τα Ηνωμένα Έθνη μας προκαλούν όλους να ενωθούμε και να κάνουμε κι εμείς ένα τέτοιο βήμα.

Από το 2001, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Κάθε χρόνο, διοργανώνονται εκστρατείες, εκδηλώσεις και δράσεις σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των ίδιων των προσφύγων, των ανθρωπιστικών οργανώσεων, των αρχών και άλλων φορέων και την υποστήριξη γνωστών προσωπικοτήτων.

#StepWithRefugees