WELL BEING

Δύο μέρες στα ωραιότερα σπα της Αθήνας: Ένα μεθυστικό «ταξίδι» αναζωογόνησης


Νατάσσα Σχοινά

24 Μαΐου 2024

Δύο μέρες στα ωραιότερα σπα της Αθήνας: Ένα μεθυστικό «ταξίδι» αναζωογόνησης
Μία πρωτόγνωρη χαλάρωση στην καρδιά της Αθήνας

Μπορείς να φανταστείς να ξυπνάς και η μέρα σου να αρχίζει σε μία υπέροχη τοποθεσία, όπου κορυφαίοι επαγγελματίες σού προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αναζωογόνησης και χαλάρωσης, την ώρα που οι μυρωδιές από τα αιθέρια έλαια και η αρμονία της μουσικής σε περιτριγυρίζουν;

Η αλήθεια είναι πως ούτε κι εγώ μπορούσα ακριβώς να αντιληφθώ πώς ακριβώς θα ήταν κάτι τέτοιο, ώσπου βρέθηκα για δύο μέρες στην Aegeo Spas -την εξειδικευμένη και πολυβραβευμένη εταιρεία παροχής ολιστικών υπηρεσιών ευεξίας και αναζωογόνησης- μεγάλων ξενοδοχείων της Αθήνας και το αποτέλεσμα ήταν η απόλυτη χαλάρωση.

Phé Spa by AEGEO SPAS στο NYX Esperia Palace Athens

Το Phé Spa by AEGEO SPAS βρίσκεται στο νούμερο 22 της Σταδίου στη διασταύρωση με την Εδουάρδου Λω. Στο -1 του πολυτελούς NYX Esperia Palace, ο χρόνος είναι σαν να αποκτά άλλη υπόσταση. Σαν με κάποιον τρόπο να κλείνεις όλη την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας έξω και να αφήνεσαι σε μία πρωτόγνωρα πράα ατμόσφαιρα παρέα με τη ρομαντική διάθεση των κεριών.

Jenny.Gr

Συγκεκριμένα, η επίσκεψή μου άρχισε με το «Night Feeling», ένα χαλαρωτικό μασάζ σώματος που συνδυάζεται με την αρωματοθεραπεία. Το έλαιο του νυχτολούλουδου είναι πραγματικά μεθυστικό και οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες το καθιστούν την ιδανική συντροφιά για την ενυδάτωση του δέρματος. Έπειτα, το «Crown Chakra», η ιδιαίτερη τεχνική μυϊκής χαλάρωσης από την Ινδία, μου χάρισε ένα από τη μία χαλαρωτικό και από την άλλη τονωτικό μασάζ στο κεφάλι, το πρόσωπο, τον λαιμό και τους ώμους. Για το τέλος, είδα τη δύναμη του «Ice Effect», μετά το οποίο το πρόσωπό μου είχε υπέροχη αίσθηση δροσιάς, χάρη στη βαθιά ενυδάτωση που προσφέρουν οι πρώτες ύλες από τη φύση και τη θάλασσα που χρησιμοποιούνται σε όλες τις θεραπείες.

Jenny.Gr

Grand Hyatt Athens Spa by AEGEO SPAS στο Grand Hyatt Athens

Το Grand Hyatt Athens Spa by AEGEO SPAS είναι ένας χώρος υψηλής αισθητικής που έχει χτιστεί με γήινα χρώματα, τα οποία κατευνάζουν με το πρώτο βλέμμα. O χαμηλός φωτισμός και τα αρώματα του χώρου και των προϊόντων διεγείρουν τις αισθήσεις και δημιουργούν ένα σχεδόν μαγικό σκηνικό.

Jenny.Gr

Εκεί, η μέρα ξεκίνησε με το «Cretan Massage», ένα βαθύ μασάζ με βάση το κρητικό ελαιόλαδο, τη ρακί και τα εκχυλίσματα πορτοκαλιού. Η αίσθηση μετά ήταν πρωτόγνωρη. Σαν ένα βάρος να είχε φύγει από το σώμα μου και να έμοιαζε… ελαφρύτερο. Έπειτα, το μασάζ ακολούθησε μία μάσκα σώματος που άφησε το δέρμα μου λαμπερό, απαλό και βαθιά ενυδατωμένο. Σειρά είχε το πρόσωπο, πρώτα με το «Beauty Sleep» και έπειτα με το «Holy Grail». Το μεν πρώτο είναι ουσιαστικά Face Yoga Massage που αποτελεί μία φυσική μέθοδο που μειώνει τα σημάδια γήρανσης και έντασής τους στο πρόσωπο. Το δε δεύτερο είναι ένα αναζωογονητικό μασάζ προσώπου που αξιοποιεί τη δύναμη του αβοκάντο Χανίων και του κρητικού ελαιόλαδου. Μαζί, αποτελούν το τέλειο combo για ενυδατωμένη, σφριγηλή επιδερμίδα προσώπου.

Jenny.Gr

Η Aegeo Spas δεν έχει βραβευτεί τυχαία για την ποιότητα των κέντρων ευεξίας της. Έχει στους πυλώνες της ύπαρξής της τον σεβασμό στους πελάτες. Φροντίζει καθημερινά ώστε η υψηλή ποιότητα να διακρίνει κάθε πλευρά της επιχείρησης, από τους ειδικούς που αναλαμβάνουν τη φροντίδα και την περιποίηση των επισκεπτών μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια στα χρώματα, στους ήχους και στις μυρωδιές που σε περιβάλλουν. Μία-μία βάζουν το δικό τους λιθαράκι στο να δημιουργηθεί μία απόκοσμα και μεθυστικά χαλαρωτική ατμόσφαιρα που θα σε βοηθήσει για μερικές ώρες να τα αφήσεις όλα πίσω. Κάθε έγνοια, κάθε προβληματισμό. Να κάνεις ένα γρήγορο «ταξίδι» που θα χαλαρώσει το σώμα και το πνεύμα και θα ξυπνήσει τις αισθήσεις.

Στη δική μου περίπτωση, ο συλλογισμός μου μετά τις παραπάνω επισκέψεις με οδήγησε ένα βήμα παραπέρα, σε μία μορφή εσωτερικής αναζήτησης. Σκέφτηκα όλα όσα στερώ καθημερινά από τον εαυτό μου στον βωμό της ταχείας ρουτίνας. Όλα όσα έχει τόση ανάγκη να ζήσει και δεν έχουν την προτεραιότητα που τους αξίζει. Μάλιστα, ακριβώς το ότι μου προσέφερα κάτι τόσο ιδιαίτερο, το ότι έκανα κάτι που με ξεκούρασε και με ανανέωσε σωματικά -τόσο με την ανάλαφρη αίσθηση των μυών όσο και με τη βελούδινη υφή της επιδερμίδας μου- και ψυχικά, ήταν το τέλειο boost αυτοπεποίθησης που μου γέννησε την επιθυμία να μην περιμένω αυτό το «μια στο τόσο» για να χαλαρώνω και να απολαμβάνω το me time. Να μην περιμένω να υπάρξει χρόνος για εμένα, αλλά να τον δημιουργώ μόνη μου. Εξ ου και από εδώ και στο εξής, υποσχέθηκα στον εαυτό μου η ολιστική, wellness φροντίδα της Aegeo Spas να βρίσκεται τακτικά στη ζωή μου.

Το δίκτυο της Aegeo Spas περιλαμβάνει 220+ καταστήματα παροχής υπηρεσιών σπα εντός ξενοδοχείων 4+ και 5 αστέρων σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.