WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα αποκτήσουμε μια αγαπημένη οικογένεια


14 Αυγούστου 2018

daiga-ellaby-699188-unsplash.jpg

Μια οικογένεια που τα μέλη της επιδιώκουν την αρμονία και σέβονται το ένα το άλλο θα αποτελέσει πρότυπο για το παιδί και για την μετέπειτα ζωή του όταν πλέον θα ανεξαρτητοποιηθεί. Αν έχετε αντιπαραθέσεις με το σύντροφό σας θα πρέπει να επιλυθούν με τέτοιο τρόπο που να βοηθήσετε το παιδί σας να καταλάβει πώς να διεκδικεί τις ανάγκες του όταν έρχονται σε σύγκρουση με κάποιον άλλον. Ένα περιβάλλον γεμάτο νευρικότητα, φωνές και έλλειψη τρυφερότητας δεν είναι καλό για ένα παιδί.

Διαβάστε εδώ: Η ώρα που γεννηθήκατε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας

Όταν η μια αλλαγή χαλάει την ισορροπία της σχέσης θα πρέπει να δώσετε το χρόνο που χρειάζεται το κάθε μέλος για να την αποδεχτεί. Για παράδειγμα, ο ερχομός ενός παιδιού ή ένα ξαφνικό γεγονός, που χαλάει τη γαλήνη σας. Είναι σημαντικό λοιπόν να επικοινωνείτε τα συναισθήματα αλλά και τις σκέψεις σας όταν τα πράγματα αλλάζουν. Με τον τρόπο αυτό βοηθάτε τα μικρά σας να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που νιώθουν ασφάλεια. Επίσης μην ξεχνάτε πως αποτελείτε πρότυπο στη ζωή των παιδιών σας. Αν θεωρείτε κάποια πράγματα απαραίτητα για τη ζωή τους απλά πρέπει να τα υιοθετήσετε και εσείς στη δική σας.

Τέλος, να θυμάστε πως ο χρόνος που θα περνάτε οικογενειακώς, πέρνα πολύ γρήγορα. Αφήστε λοιπόν τη γκρίνια, την κριτική, τους καβγάδες, τις φωνές, σε δεύτερη μοίρα. Βάλτε στην οικογενειακή σας ζωή το γέλιο, τον διάλογο, την επικοινωνία και τη φαντασία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.