WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη μαγειρική;


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Οκτωβρίου 2018

kodizas-native-9.png

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη μαγειρική; Σε εμένα μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, μου ερχόντουσαν πολύπλοκες συνταγές, δύσκολες λέξεις και πολλά σκεύη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ πως η λέξη απλότητα μπορεί να είναι συνυφασμένη με τη μαγειρική.

Μαγειρεύω σχεδόν καθημερινά. Το μοναδικό μου πρόβλημα είναι πως δεν έχω υπομονή και αυτό πολλές φορές μπορεί να αποβεί καταστροφικό για το φαγητό. Ακόμα και όταν θελήσω να φτιάξω μια μακαρονάδα, τα κάνω θάλασσα, όχι γιατί δεν ξέρω να μαγειρεύω, αλλά επειδή δεν μπορώ να διαχειριστώ σωστά το χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό. Και ποιο είναι συνήθως το αποτέλεσμα; Ένα πιάτο με πολλά υλικά, τόσα πολλά που δεν καταλαβαίνεις τι τρως.

Όμως ο Σωτήρης Κοντιζάς παίζοντας σε ένα video μας απαντά στο ερώτημα: Τι κάνεις όσο περιμένεις τα ζυμαρικά σου να βράσουν; Ουσιαστικά πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους, στην οποία ο σεφ μας δείχνει σε real time και ελάχιστο έως καθόλου μοντάζ, πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε περιμένοντας να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά.

Ο σεφ αξιοποιεί το χρόνο σε άλλες δραστηριότητες, όπως φτιάχνοντας ένα πιάτο σε κεραμικό τροχό, στη συνέχεια παίζει ξιφασκία και στο τέλος πριν επιστρέψει στην κουζίνα αφιερώνει χρόνο για να διαβάσει ένα παραμύθι στην κόρη του. Τι γίνεται στο τέλος; Δεν θα σας το αποκαλύψω, αλλά θα σας αρέσει πολύ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.