WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι επιστήμονες βρήκαν το ένα πράγμα που κάνει τη ζωή μας καλύτερη


15 Οκτωβρίου 2018

vinicius-wiesehofer-544433-unsplash.jpg

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να έχουμε μια ζωή που να μας γεμίζει. Όμως τι είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή μας; Πολλοί θα απαντήσουν ότι είναι η φιλία, η οικογένεια, η θρησκεία και άλλα πολλά. Σίγουρα όλα αυτά μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Όμως οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει ένας ακόμα απλούστερος τρόπος που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και αυτός είναι η ρουτίνα.

Διαβάστε εδώ: Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν 4 απλά κόλπα για να προσελκύσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Personality and Social Psychology Bulletin οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσοι έχουν μια καθημερινή ρουτίνα νιώθουν πως η ζωή τους έχει ένα νόημα σε σχέση με εκείνους που δεν ακολουθούν μια ρουτίνα. Οι ερευνητές μελέτησαν δυο ομάδες ανθρώπων, όπου στην πρώτη ομάδα οι εθελοντές δήλωσαν πως κάθε πρωί έκαναν τα ίδια πράγματα, ενώ στη δεύτερη ομάδα κάθε μέρα έκαναν διαφορετικά πράγματα. Το αποτέλεσμα; Οι άνθρωποι που ανήκαν στην πρώτη ομάδα, φάνηκε πως ένιωθαν ότι η ζωή τους ήταν όμορφη και με νόημα.

Εάν λοιπόν θέλετε να δώσετε περισσότερο νόημα στη ζωή σας απλά υιοθετείστε ένα τελετουργικό και ακολουθήστε το κάθε πρωί. Δεν χρειάζεται η ρουτίνα να είναι περίπλοκη για να είναι ευεργετική, μπορεί να είναι τόσο απλή όπως για παράδειγμα να ξεκινάς την ημέρα σου ακούγοντας μουσική.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.