Γιατί οι γυναίκες που μένουν μόνες καταλήγουν να είναι πιο ευτυχισμένες

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018
vinicius-wiesehofer-544433-unsplash.jpg

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως οι ανύπαντρες γυναίκες είναι δυστυχισμένες, όμως εάν μιλήσετε μαζί τους θα διαπιστώσετε πως είναι πολύ πιο ευτυχισμένες από εκείνες που έχουν παντρευτεί.

Ο ακριβής λόγος της ευτυχίας είναι δύσκολο να εντοπιστεί, ωστόσο ένας αδιαμφισβήτητος λόγος είναι η αίσθηση της ελευθερίας. Οι γυναίκες που δεν έχουν παντρευτεί νιώθουν μια προσωπική άνεση, έχουν αγκαλιάσει τη μοναξιά και τη σιωπή, την ακινησία της στιγμής. Είναι πιο πιθανό στην καθημερινή τους ζωή να επικεντρώνονται στην ουσία των πραγμάτων και να μη σκέφτονται εάν έχουν ή όχι κάποιον για να τα μοιραστούν. Συνήθως οι γυναίκες που μένουν μόνες για μεγάλο χρονικό διάστημα επιδιώκουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους χωρίς δισταγμό και ενοχές. Ναι αυτό είναι εγωιστικό, αλλά είναι μια μορφή ανιδιοτελούς εγωισμού.

Διαβάστε εδώ: Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν 4 απλά κόλπα για να προσελκύσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει

Επιδιώκουν αυτό που πραγματικά θέλουν σχετικά με την καριέρα, τα χόμπι και την προσωπική ευεξία χωρίς να δίνουν αναφορά σε κανέναν. Νιώθουν ότι έχουν κερδίσει ένα είδος πραγματικής ελευθερίας που δεν την έχουν οι περισσότερες γυναίκες. Εξάλλου η αγάπη δεν βρίσκεται μόνο στις ρομαντικές σχέσεις και αυτό οι γυναίκες που αποφεύγουν τις μακροχρόνιες σχέσεις το γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε. Αντί λοιπόν να κυνηγάνε τα παιδιά, επιλέγουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, κάτι που όλοι πρέπει να το επιδιώκουμε ανεξάρτητα από το εάν είμαστε ή όχι σε μια σχέση.

Το να ζει κανείς μόνος είναι δικαίωμά του και δεν υπάρχει κάτι σωστό ή κάτι λάθος στη συγκεκριμένη απόφαση. Οι γυναίκες που έχουν επιλέξει να μένουν μόνες τους το απολαμβάνουν και κατανοούν πλήρως την έννοια της ευτυχίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.