WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το κείμενο για τη γυναικεία κακοποίηση που έχει συγκινήσει το internet


The Jennettes

4 Ιανουαρίου 2019

photo-1516559918246-d6b3a5231653.jpg

Καθημερινά διαβάζουμε πολλά κείμενα, δεχόμαστε άπειρες πληροφορίες, ακούμε διαφορετικές γνώμες και βλέπουμε έναν μεγάλο αριθμό από γραπτές προσωπικές ή και μη εμπειρίες. Μερικές φορές, κάποια μικρά κείμενα φαίνεται πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ευαισθητοποιήσουν τους χρήστες του internet, όπως το παρακάτω. Σε μία εποχή που η σεξουαλική κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία των γυναικών είναι θέματα που μας απασχολούν καθημερινά, όπως θα έπρεπε άλλωστε, η ενημέρωση και η στήριξη είναι το πρώτο βήμα για τη βοήθεια όλων των γυναικών που έχουν πέσει θύματα έμφυλης βίας.

Το παρακάτω κείμενο, αξίζει να το διαβάσετε: 

"Κορίτσια μου αγαπημένα. Φύγετε από κακοποιητικά περιβάλλοντα, παρατήστε μανάδες, πατεράδες, αδέρφια, συντρόφους, και φύγετε. Μην περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα, μην δίνετε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, μην συγχωρείτε, μην προσεύχεστε, μην διαχειρίζεστε τη δυστυχία, μην διανοηθείτε ότι σας αγαπά όποιος ξερνάει βία πάνω σας, δεν παρέχουν καμία ασφάλεια οι τέσσερις τοίχοι. 
Κορίτσια, δεν υπάρχει πολύς χρόνος, δεν έχετε χρόνο, πρέπει να φτιάξετε γρήγορα μία βαλίτσα και να φύγετε, το έχουν κάνει κι άλλες γυναίκες, ξέρω μερικές, δεν είστε λιγότερο ικανές ή δυνατές, σας φαίνεται βουνό, αλλά είναι μόνο ένα βουναλάκι που περπατιέται και μετά θα έχει θέα και βασικά θα κερδίσετε τη ζωή σας, κυριολεκτικά φοβάμαι, σε πολλές περιπτώσεις. 
Κορίτσια, δεν θέλουμε να δούμε άλλα πρωτοσέλιδα, φύγετε εσείς, γιατί μέχρι να πέσει η πατριαρχία θα έχουν πέσει κι άλλα κεφάλια και είναι ωραία τα κεφάλια μας, τα θέλουμε στη θέση τους, φύγετε κορίτσια και θα δούμε μετά τι θα κάνουμε, καταρχάς πρέπει να παραμείνουμε ζωντανές. Γιατί βασικά έχουμε πόλεμο και όπου και να πάτε, όταν νιώσετε ασφαλείς από τον εφιάλτη, θα πρέπει να πολεμήσουμε και για τις υπόλοιπες. Να το ξέρετε, θα πρέπει να γίνουμε κάτι σαν σωματοφύλακες, η μία για όλες και όλες για μία, γιατί αλλιώς δεν γίνεται. 
Και θα νικήσουμε γιατί αυτόν τον κόσμο θα τον αλλάξουμε ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουμε από πάνω του."

 

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.