Τα παιδιά που έχουν γκρινιάρες μαμάδες γίνονται πιο επιτυχημένα

The JennettesTHE JENNETTES Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Τα παιδιά που έχουν γκρινιάρες μαμάδες γίνονται πιο επιτυχημένα

Το ότι γκρινιάζατε στην κόρη σας για να τελειώσει τα μαθήματά της μπορεί να μην ήταν και το καλύτερό της τότε, αλλά αργότερα θα σας ευχαριστεί. Σύμφωνα, με μία νέα έρευνα του University of Essex, θα γίνει πολύ πιο επιτυχημένη από τα παιδιά που είχαν λιγότερο γκρινιάρες μαμάδες.

Από το 2004 στο 2010, οι ερευνητές ακολούθησαν τις ζωές 15.500 κοριτσιών ηλικιών μεταξύ 13-14 και βρήκαν πως τα κορίτσια με μαμάδες που έθεταν υψηλά standards μεγαλώνοντας είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάνε στο πανεπιστήμιο και να έχουν μεγαλύτερους μισθούς. Τα ίδια κορίτσια είχαν επίσης λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες ως έφηβες.

"Σε πολλές περιπτώσεις επιτύχαμε κάνοντας αυτό που πιστεύαμε πως ήταν πιο εύκολο για εμάς, ακόμα κι αν ήταν παρά την επιθυμία των γονιών μας," εξήγησε η ερευνήτρια Ericka Rascon-Ramirez για την συμπεριφορά στην εφηβεία. "Αλλά όσο κι αν προσπαθούσαμε να αγνοήσουμε τις συμβουλές των γονιών μας, είναι πιθανό πως μας επηρέασαν, με έναν πιο διακριτικό τρόπο, επιλογές που αργότερα θεωρήσαμε εξαιρετικά προσωπικές. Αυτό που περίμεναν οι γονείς μας για τις επιλογές μας στο σχολείο ήταν, πιθανότατα, ένας μεγάλος καθοριστικός παράγοντας στις αποφάσεις μας για το αν θα κάναμε παιδιά ή όχι κατά τη διάρκεια των εφηβικών μας χρόνων".

Η έρευνα βρήκε επίσης, πως ο γονιός που κυρίως πίεζε ήταν η μητέρα. Η έρευνα, επίσης, έδειξε πως το αντίκτυπο των "πιεστικών" γονιών ήταν ανάμεσα στους λιγότερο ακαδημαϊκούς μαθητές, σε περιπτώσεις που δεν είχαν πολλούς φίλους ή καθηγητές για να τους ενθαρρύνουν.

Ίσως, λοιπόν, λίγη γκρίνια να μην ήταν και τόσο κακή τελικά; Τουλάχιστον αυτό μπορείτε να πείτε στην κόρη σας αν δεν θέλει να κάνει τα μαθήματά της.

 

More for you

Don't Miss