WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι είδους σχέσεις δημιουργούμε στο χώρο εργασίας;


9 Οκτωβρίου 2013

Οι σχέσεις που δημιουργούμε στη δουλειά μας μοιάζουν μ’ αυτές που έχουμε με τα μέλη της οικογένειας μας.

Μπορεί να είναι υγιείς, μπορεί όμως να είναι και προβληματικές.

Τι γίνεται στη δεύτερη περίπτωση; Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει αρνητική ενέργεια, γκρίνια, μιζέρια, παράπονα και μία διαρκή διάθεση για «λούφα». Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον; Ποιους μηχανισμούς καλούμαστε να ενεργοποιήσουμε;

Μήπως τελικά επιτρέπουμε στους άλλους να βγάζουν την αρνητικότητα που κρύβουμε μέσα μας; Μήπως αν αρχίσουμε να πιστεύουμε πως εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον ήρεμο, χαρούμενο, όπου οι άνθρωποι εκτιμούν και σέβονται ο ένας τον άλλον και χαίρονται τη ζωή. Αντί να παραπονιόμαστε για το ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι, επειδή οι συνάδελφοί μας δεν μπορούν να τα βρουν και να σταματήσουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για θέματα δουλειάς, μπορούμε απλά να δηλώσουμε πως εργαζόμαστε σε ένα χώρο γεμάτο θετικότητα, ηρεμία και χαρά.

Τι καταφέρνουμε υιοθετώντας τη φιλοσοφία αυτή; Ή θα βοηθήσουμε τους άλλους να εκφράσουν μια καλύτερη νοοτροπία και συμπεριφορά ή ίσως θα πρέπει να βρουν ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον που να πληροί τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να σημειωθεί κάποια αλλαγή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.