WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποια είναι τα πιο ανέφικτα πράγματα;


28 Ιανουαρίου 2014

Όταν ο Ιούλιος Βερν έγραφε το 1865 το «Από τη Γη στη Σελήνη» και πέντε χρόνια αργότερα το «Γύρω από τη Σελήνη», κατέθετε για πρώτη φορά την ιδέα για ταξίδια στο φεγγάρι. Ήταν επιστημονική φαντασία. Έναν αιώνα μετά, το 1949, το διαστημόπλοιο Απόλλων 11 προσσεληνωνόταν και ο άνθρωπος πατούσε πρώτη φορά το πόδι του στο φεγγάρι.

Ποιος να φανταζόταν ότι αυτό που έγραψε ο Βερν ως μυθοπλασία θα κατέληγε να γίνει πραγματικότητα;

Αν και πολλές από τις μηχανές που δεν λειτούργησαν σωστά, ο Λεονάρντο ντα Βίτσι εμπνεύστηκε το ελικόπτερο και ένα πρωτότυπο υποβρύχιο σκάφανδρο, δύο ιδέες που υλοποιήθηκαν με επιτυχία κάμποσους αιώνες αργότερα.

Η ιστορία μας δείχνει ότι πολλές φορές αυτό που έμοιαζε κάποτε ανέφικτο κάποια μέρα καταλήγει εφικτό. Ο ηλεκτρισμός, το τηλέφωνο ή η τηλεόραση ήταν πέρα από κάθε φαντασία τον δέκατο όγδοο αιώνα. Κι όταν τελικά εμφανίστηκαν, εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζονται με σχετικό σκεπτικισμό.

Λένε πως όταν ο Μάικλ Φάραντεϋ παρουσίασε την ανακάλυψή του σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Ρόμπερτ Πιλ τον ρώτησε: «Κι αυτό σε τι χρησιμεύει;» και ο Φάραντεϋ του απάντησε: «Σε τι χρησιμεύει ένα νεογέννητο;». Κι ενώ κανένας δεν καταλάβαινε τι είχε ανακαλύψει ο Φάραντεϋ, εκείνος προχώρησε στις έρευνές του.

Οι πεποιθήσεις μας μας τονώνουν ψυχικά, μας δίνουν το κουράγιο να συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά και να μετασχηματίσουμε αυτό που φαντάζει ανέφικτο σε εφικτό.

Ο Άλεξ Ροβίρα στο έργο του "Los Siete Poderes" διηγείται την ιστορία ενός ιππότη που φεύγει απ΄τη Γη του Περπωμένου για να βρει τον εαυτό του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες δοκιμασίες, μια εκ των οποίων είναι το να διασχίσει την άβυσσο του ανέφικτου. Με το που το καταφέρνει, ανακαλύπτει ότι αυτό που φαίνεται ανέφικτο να αποβεί εφικτό.

Η άσβεστη πίστη μας και η όρεξή μας να καταφέρουμε κάτι μπορούν να γεννήσουν το θαύμα. Ένα πράγμα μόνο είναι βέβαιο: Αν δε ρισκάρουμε να επιτύχουμε κάτι καινούριο ή διαφορετικό, αυτό το κάτι δεν θα γίνει ποτέ.

Θυμάστε την ταινία «Το κυνήγι της ευτυχίας» με τον Γουίλ Σμιθ;  Σε κάποιο σημείο είχε πει στον γιο του «Μην επιτρέψεις σε κανέναν να πει ότι δε θα μπορέσεις να κάνεις κάτι, ούτε καν σε μένα. Αν έχεις κάποιο όνειρο, πρέπει να το κρατήσεις ζωντανό. Αν θέλεις κάτι, πήγαινε να το βρεις και τέρμα. Ξέρεις; Οι άνθρωποι που δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους συνηθίζουν να λένε στους άλλους πως ούτε εκείνοι θα εκπληρώσουν τα δικά τους.»

Είναι σημαντικό να το έχετε στο μυαλό σας αυτό. Δυστυχώς, στη ζωή μας συναντάμε πολύ συχνά άτομα μνησίκακα. Δεν θέλουν να βλέπουν ανθρώπους να προσπαθούν για τα όνειρά τους. Μπορεί να φταίει ο φόβος ή η ανασφάλεια που νιώθουν. Όμως, έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να μην αφήσουν κανέναν άλλον να προσπαθεί απλά και μόνο για να δικαιωθεί η θέση τους, πώς τα πάντα είναι ανέφικτα. Τους είναι πιο εύκολο να γκρεμίσουν τα όνειρά των άλλων παρά να ξαναρχίσουν τον αγώνα για να πετύχουν τα δικά τους.

Προσπαθήστε να αποφεύγετε ή να αγνοείτε τα άτομα αυτά. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επηρεάσει την ζωή του και την εξέλιξη των πραγμάτων. Αρκεί να πιστέψει στο στόχο του.

Έχετε δει τους ανθρώπους που κάνουν διαλογισμό. Μπαίνουν τόσο βαθιά στον εσωτερικό τους εαυτού που αγνοούν τα πάντα γύρω τους. Μετατρέπουν το εξωτερικό τους περιβάλλον σε τόπο ιερό. Κάπως έτσι θα πρέπει να συγκεντρώνεται κάποιος στα όνειρά του.

Πάρτε παραδείγματα απ΄την επιστήμη και την ιστορία. Πόσοι άνδρες και γυναίκες αγωνίστηκαν για μια ιδέα;

Κι αν τελικά δεν τα καταφέρετε να βρείτε τη φόρμουλα που μετατρέπει το ανέφικτο σε εφικτό, κάτι τουλάχιστον θα έχετε μάθει. Θυμάστε τι είχε πει ο Έντισον όταν το ρώτησε κάποιος αν έχει αποθαρρυνθεί επειδή έχει κάψει τόσους λαμπτήρες στην προσπάθεια του, «Καθόλου, τώρα ξέρω χίλιους τρόπους για να μην φτιάξω έναν λαμπτήρα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.