WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 σημεία στα όποια πρέπει να δώσετε βαρύτητα στη ζωή σας


6 Απριλίου 2014

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως αν είχατε θέσει διαφορετικά κάποια ερωτήματα στη ζωή σας, τώρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς; Ίσως, σήμερα να ήσασταν πιο ευτυχισμένες. Πιο ικανοποιημένες απ΄ τη ζωή σας.

Βεβαία, πότε δεν είναι αργά. Μπορείτε να θέσετε και τώρα τις εξής ερωτήσεις:

Δίνετε περισσότερο χώρο στους φόβους σας απ” ότι στα όνειρά σας; Αν ναι, τότε…

Αφήστε την καρδιά σας και το ένστικτό σας να σάς οδηγήσει στα όνειρα της ζωής σας. Πιστέψτε στον εαυτό σας και στη δύναμη που κρύβεται μέσα σας. Αναγνωρίστε τους φόβους σας. Τολμήστε να κατακτήσετε αυτό που θέλετε.

Έχετε μάθει να συμβιβάζεστε; Μήπως αυτό σας εγκλωβίζει; Αν ναι τότε…

Κοιτάξτε κάθε τομέα της ζωής σας, σχέσεις, καριέρα, οικονομικά, υγεία, το κοινωνικό σας περιβάλλον, την ταυτότητα σας κτλ. Είστε εντάξει με τη ζωή σας; Αν όχι, μήπως είναι η στιγμή να απεγκλωβιστείτε απ΄ όλα αυτά που έχετε δημιουργήσει μέχρι στιγμής. Χτίστε το μέλλον σας σε νέες βάσεις και δεδομένα. Αξίζετε το καλύτερο και μόνοι σας μπορείτε να το καταφέρετε.

Έχετε επαφή με το σώμα σας; Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τη σημασία του. Κι όμως, είναι εκείνο που εξασφαλίζει την ευτυχία αλλά και την υγεία. Ότι νιώθετε το βιώνετε πρώτα σωματικά. Αγχώνεστε, πεινάτε, φοβάστε, είστε ευτυχισμένοι, τα σωματικά συμπτώματα υπάρχουν. Ελάτε σε επαφή μαζί του και κατανοήστε πόσα άρρηκτα συνδεδεμένοι είστε.

Είστε καλός φίλος του εαυτού σας; Όταν συμβαίνει κάτι στη ζωή σας, ευχάριστο ή δυσάρεστο, το μοιράζεστε με φίλους, γονείς, το σύντροφό σας. Ζητάτε τη συμβουλή τους. Τον εαυτό σας τον έχετε ρωτήσει ποτέ; Έχετε πάρει τον προσωπικό χρόνο που χρειάζεστε για να δείτε τι θα επιλέξετε να κάνετε; Πώς θα το χειριστείτε;

Είστε απ΄εκείνους που επιμένουν να αλλάξουν τους άλλους; Είναι κάπως εγωιστικό, δεν βρίσκετε;

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να αλλάξουν τους ανθρώπους που έχουν γύρω τους. Κρίνουν τις πράξεις τους, τα κίνητρά τους, τα λάθη τους. Αντί, λοιπόν να καταναλώνουν τόση ενέργεια με το να ασχολούνται με τις ζωές των άλλων, ίσως να είναι πιο λειτουργικό να ασχοληθούν με τις δικές τους. Δεχθείτε τις συμπεριφορές των άλλων και προσπαθήστε να τους κατανοήσετε, πριν αρχίσετε την κριτική. Δείτε πως μπορείτε να αλλάξετε τον εαυτό σας. Όσο πιο κοντά έρχεστε με τον εσωτερικό σας κόσμο, τόσο πιο ηρεμία και γαλήνη έχετε στη ζωή σας.

Δίνετε βάση στο ταξίδι ή τον προορισμό; Καμία φορά τυχαίνει ο στόχος σας να απορροφά όλη την ενέργεια και την προσοχή σας. Αποτέλεσμα; Να μην ζείτε τις απλές καθημερινές στιγμές. Που πολλοί και όχι άδικα, υποστηρίζουν πως αυτές είναι η ευτυχία. Η μαγεία της στιγμής είναι αυτό που ψάχνετε τελικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.