WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μερικές συμβουλές για να ξαναβρείτε την "έμπνευσή" σας


12 Οκτωβρίου 2014

Υπάρχουν φορές που νιώθετε πως έχετε «βαλτώσει» δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καινούργιο για την δουλειά σας και η απόδοση σας έχει πέσει. Πώς μπορείτε να ανανεωθείτε;

Γράψτε ελεύθερα. Το πρωί που θα ξυπνήσετε και θα είστε χαλαροί στο κρεβάτι σας γράψτε όποια ιδέα σας έρχεται στο μυαλό. Απλά καταγράψτε την σε ένα ημερολόγιο.

Μπορείτε να έχετε το ημερολόγιο αυτό μαζί σας συνέχεια. Όποια ιδέα σας φανεί ενδιαφέρουσα κατά τη διάρκεια της μέρας απλά γράψτε την. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ανατρέξετε όποτε θέλετε.

• Αν δεν σας φαίνεται εύχρηστο το ημερολόγιο, χρησιμοποιήστε post it και τοποθετήστε τα σ΄ ένα πίνακα ανακοινώσεων.

Χαλαρώστε. Αφήστε το μυαλό σας να αδειάσει τελείως απ’ ότι σας απασχολεί και σας ταλαιπωρεί. Κλείστε τα μάτια σας και αναζητήστε την εσωτερική γαλήνη. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε και πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε έτσι.

Αναζητήστε πηγές στο διαδίκτυο που θα σας δώσουν έμπνευση. Μπορείτε να γίνεται συνδρομητές σε περιοδικά σχετικά με τη δουλειά σας ή να βρείτε sites που θα σας δώσουν το έναυσμα να δημιουργήσετε.

Φτιάξτε μία λίστα. Η λίστα είναι ένα εύκολος τρόπος καταγραφής ιδεών. Μια πρόταση ή μια λέξη μπορούν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για μία μεγάλη ιδέα.

Σταματήστε τη ρουτίνα. Όσο συνεχίζετε να κάνετε το ίδιο ακριβώς πράγμα κάθε μέρα, τότε πολύ γρήγορα θα στερέψετε από ιδέες. Το θέμα είναι να ζείτε την κάθε σας μέρα ως μια περιπέτεια. Αλλάξτε τη διαδρομή που πηγαίνετε στη δουλειά σας. Βρείτε ένα νέο χόμπι. Κάντε τα πάντα διαφορετικά.

Ασκηθείτε. Η σωματική άσκηση βοηθά πολύ στην πνευματική διεργασία.

Πηγαίνετε έναν περίπατο. Ο φρέσκος αέρας θα σας βοηθήσει να χαλάρωσετε και να πάρετε το χρόνο που χρειάζεστε με τον εαυτό σας. Σκέψεις, προβλήματα, φόβοι, ανησυχίες, όλα σας φαίνονται διαφορετικά.

Επισκεφτείτε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο. Χαθείτε μέσα στους διαδρόμους αναζητώντας βιβλία. Οι εικόνες, οι τίτλοι, τα πάντα αποτελούν πηγή έμπνευσης. Μπορεί να μην συμφωνεί με τα γούστα σας αλλά σίγουρα θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας.

Οργανώστε το γραφείο σας. Η τάξη και το καθαρό περιβάλλον βοηθούν στο να είστε πιο συγκεντρωμένοι στην δουλειά σας. Συνεπώς, είστε πιο παραγωγικοί αφού τίποτα δεν αποσπά την προσοχή σας.

Τα χρώματα. Μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα στο γραφείο ή το σπίτι σας. Οι ειδικοί λένε πως υπάρχουν χρώματα που επηρεάζουν τη ψυχολογία αλλά και την αποδοτικότητα σας. Δοκιμάστε λοιπόν την ανανέωση αυτή.

Επιλέξτε να έχετε κοντά σας ανθρώπους που μπορούν να σας δώσουν πράγματα. Είναι ωραίο να σε βοηθούν να δεις τη ζωή μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Σεμινάρια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια σχετικά με τη δουλειά σας. Η συνεχής ενημέρωση στο τομέα σας, σας βοηθά να είστε συνεχώς στο παιχνίδι.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Δεν χρειάζεται να περιορίζεστε και να παγιδεύετε τον εαυτό σας σε πρέπει και κανόνες. Μπορείτε να οραματιστείτε ότι σας αρέσει. Και γιατί όχι; Να υλοποιήσετε τα όσα έχετε φανταστεί.

Μην αποφεύγετε τα διάφορα events που πραγματοποιούνται από την εταιρεία σας. Είναι μια ευκαιρία να συναντήσετε τους συναδέλφους σας σε διαφορετικές συνθήκες και να αλλάξετε απόψεις για θέματα της δουλειάς και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.