WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

9 καβγάδες που δείχνουν πως έχετε μια υγιή σχέση


28 Νοεμβρίου 2014

Bradley_Weinhardt_Love_Caryn_Photography_RobbieLovesJennifer70_low1-1.jpg

Πόσες φορές τσακώνεστε με το φίλο σας κατά τη διάρκεια της μέρας; Για ποιους λόγους κυρίως τσακώνεστε; Ξεκινάτε τον καβγά εσείς ή εκείνο; Ποιος έχει δίκιο;

Και ο κατάλογος των ερωτήσεων μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Οι διαφωνίες ανάμεσα στα ζευγάρια έχουν θέση και μάλιστα σημαντική. Είναι υγιές να διαφωνούν δύο άνθρωποι και να εκφράζουν ελεύθερα τις ανησυχίες τους, τα θέλω τους και όχι μόνο. Πρόβλημα θα υπήρχε αν κάποιος απ΄τους δύο δεν μίλαγε πότε για το τι θέλει ή δεν θέλει. Για το λόγο αυτό αναζητήσαμε τις πιο συχνές αιτίες τσακωμού. 

  1. Δεν μπορεί να είσαι όλη την ώρα με το κινητό στο χέρι. Πόσες φορές έχετε πάρει ξανά και ξανά το σύντροφό σας επειδή δεν σηκώνει το τηλέφωνο του με την πρώτη; Οι ερωτήσεις δε που ακολουθούν όταν το σηκώσει επιτέλους  διαμορφώνονται κάπως έτσι "Μα, καλά που είσαι;", "Γιατί δεν το σηκώνεις;" ,"Δεν το ακούς που χτυπάει", "Για να σε παίρνω κάτι σε θέλω" κτλ Με απλά λόγια καβγάς για το τίποτα ή μήπως όχι; Η αλήθεια είναι πως ο έρωτας, η ανάγκη για άμεση ανταπόκριση στα θέλω σας ακόμα και τηλεφωνικά είναι που σας κάνει να χάνετε τον έλεγχο.
  2. Οι πολλές ώρες δουλειάς. Αν ένας από τους δύο δουλεύει αρκετά αυτό είναι πρόβλημα. "Τι ώρα θα σχολάσεις;", "Νιώθω ότι με παραμελείς.", "Δεν κανόνισα για να σε δω και εσύ είσαι πάλι κουρασμένος;" κτλ. Η συμβουλή μας είναι να βρείτε μία ισορροπία. Εσείς που δεν εργάζεστε πολλές ώρες είστε απ΄τους προνομιούχους συνεπώς καλό θα ήταν να βρίσκατε ενδιαφέροντα ώστε να περνά ευχάριστα ο χρόνος σας, όσο για εσάς που εργάζεστε πολύ καλό θα ήταν να επανεξετάσετε το κομμάτι αυτό της ζωή σας. Αξίζει τον κόπο να δουλεύετε τόσο πολύ; Μήπως πράγματι τα παράπονα σημαίνουν ότι έχετε αφήσει πίσω την προσωπική σας ζωή γενικότερα;
  3. Το σπίτι. Η συγκατοίκηση δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση και στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να ακουστούν μερικές αλήθειες. Όλα τα δωμάτια του σπιτιού ανήκουν σε εκείνη. Τα πράγματα της υπάρχουν παντού και φυσικά ακόμη και τα δικά σας της ανήκουν. Ωστόσο, ένα μικρό κομμάτι στο καναπέ είναι δικό σας, όπως φυσικά και ο χειρισμός του τηλεκοντρόλ. Εύλογα λοιπόν ο σύντροφός σας αντιδρά  στην κυριαρχία αυτή όμως έχετε ένα δυνατό επιχείρημα: μόλις ξεκινήσει να συμβάλλει κι εκείνος στις δουλειές του σπιτιού τότε ίσως να διαπραγματευτείτε τα "κατεχόμενα".
  4. Νιώθω σαν να μην ακούς. Πόσες φορές μιλάτε στο σύντροφό σας και εκείνος δεν έχει ακούσει λέξη; Ναι, είναι λόγος για καβγά αλλά αναρωτηθείτε κι εσείς αν κάνετε το ίδιο.
  5. Η/Ο πρώην. Ένα like στο facebook ή ένα σχόλιο αρκούν για να ξεκινήσει ένας καβγάς. Ναι, εμπιστοσύνη, πολιτισμός, ανωτερότητα, διαφοροποιημένη σχέση αλλά και η ζήλια είναι μέσα στο πρόγραμμα.
  6. Όταν η συχνότητα του σεξ μειωθεί. Στην αρχή της σχέσης το πάθος δεν είναι διαχειρίσιμο. Θέλετε ο ένας τον άλλον συνεχώς. Σταδιακά όμως τα πράγματα αλλάζουν και οι ανασφάλειες κάνουν την εμφάνισή τους.
  7. Πιστεύεις ότι πρέπει να αδυνατίσω; Να αλλάξω κάτι στην εμφάνισή μου; Όταν οι ίδιοι έχετε τις αμφιβολίες σας τότε να ξέρετε πως τις προβάλλετε στους άλλους. Τα ερωτηματικά αυτά που έχετε για την εμφάνιση σας είναι δικά σας και όχι δικά του. Εκτός βέβαια αν έχετε γίνει αγνώριστες απ΄τη μέρα που σας γνώρισε.
  8. Η χειριστική συμπεριφορά. Κάθε φορά που κάποιος απ΄τους δύο προσπαθήσει να γίνει χειριστικός τότε η αντίδραση είναι βέβαιη και αναμενόμενη. Προσπαθήστε να το αποφύγετε όσο γίνεται γιατί η σχέση δεν είναι παιχνίδι εξουσίας.
  9. Ποιος από τους δύο βλέπει πιο σοβαρά τη σχέση. Μια συχνή αιτία τσακωμού που δημιουργείτε καθαρά από συναισθήματα ανασφάλειας. Όλοι έχουν μεγαλώσει με το άγχος να βάλουν μια ταμπέλα στη σχέση τους. Η συντροφικότητα, η ευτυχία, η επικοινωνία πρέπει να μπουν κάτω απ΄την ομπρέλα του γάμου.

Όλες αυτές οι αιτίες τσακωμού είναι οικίες σ΄όλους. Συμβαίνουν σ΄όλα τα ζευγάρια. Η διαφορά έγκειται στη συχνότητα και στον βαθμό της έντασης. Είναι ωραίο να "ανάβουν" που και που τα αίματα όμως προσπαθήστε να ηρεμήσετε, να εμπιστευτείτε τόσο τα συναισθήματά σας όσο και του συντρόφου σας και να απολαύσετε τη σχέση σας στο εδώ και τώρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.