WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η ελπίδα έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας


24 Μαΐου 2015

f17d85977d02f2d49f34c4111f2758b5kaiayta.jpg
Όπως ξέρουμε από τον μύθο της Πανδώρας, η πριγκίπισσα της αρχαίας Ελλάδας, έλαβε από τους θεούς που ζήλευαν την ομορφιά της, ένα δώρο, που ήταν ένα παράξενο κουτί. Την προειδοποίησαν όμως, να μη το ανοίξει ποτέ. Αλλά, εκείνη ήταν πολύ περίεργη και μπήκε στον πειρασμό να ανοίξει το κουτί. Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης ήταν να ελευθερωθούν στον κόσμο όλα τα δεινά, όπως αρρώστιες, λιμοί, τρέλα. Ένας θεός που τη λυπήθηκε, την άφησε να κλείσει το κουτί ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε, για να αιχμαλωτίσει το αντίδοτο που κάνει υποφερτή τη δυστυχία: την ελπίδα.

Η ελπίδα διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ζωή του ανθρώπου και είναι κάτι παραπάνω από μια αισιόδοξη άποψη, ότι όλα θα πάνε καλά.  Η ελπίδα αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο, διότι ο καθένας ελπίζει με διαφορετικό βαθμό.  Ορισμένοι σκέφτονται ότι είναι ικανοί να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα τους προκύψει, ενώ κάποιοι άλλοι απλά δεν έχουν πίστη στις ικανότητες τους, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Όσοι έχουν έντονα το συναίσθημα της ελπίδας, διαθέτουν τόση μεγάλη θέληση, που μπορούν να πετύχουν οποιοδήποτε στόχο και εάν βάλουν. Κάθε φορά που τους προκύπτει ένα πρόβλημα, δίνουν κουράγιο στον εαυτό τους, όταν βρεθούν αντιμέτωποι σε μια δύσκολη κατάσταση και μπορούν να βρουν τρόπους για να πάνε πιο κοντά στους στόχους τους.

Η ελπίδα σημαίνει επιτυχία και ευτυχία. Όσοι ελπίζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να τους καταβάλει το άγχος και να εμφανίσουν κατάθλιψη. Οι άνθρωποι που έχουν ελπίδα πορεύονται κυνηγώντας τους στόχους τους και είναι αισιόδοξοι για την επίτευξη τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.