WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4+1 σημάδια ότι έχετε μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή


19 Φεβρουαρίου 2016

Το σεξ είναι πηγή ευχαρίστησης ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι. Αλλά, ακόμα και αν νιώθετε ικανοποιημένες με τη σεξουαλική σας ζωή, μπορεί να ακούτε αυτά που λένε οι γνωστοί σας, κυρίως όσο αφορά τη συχνότητα, και να ανησυχείτε. Όμως, η ευχαρίστηση κρύβεται αλλού και όχι στο πόσο τακτικά κάνετε σεξ. Όσες λοιπόν, αναρωτιέστε αν η σεξουαλική σας ζωή είναι υγιής, διαβάστε τα παρακάτω και δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τη βελτιώσετε.

  1. Συζητάτε και ζητάτε αυτό που θέλετε

Το καλό σεξ είναι πραγματικότητα, αρκεί να βρείτε την τέλεια συνταγή. Και πώς θα το πετύχετε; Μια καλή λύση είναι να ζητάτε από το σύντροφο σας αυτό που θέλετε. Κανένας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας, άρα πρέπει να αποκαλύψετε στο έτερο σας ήμισυ αυτό που σας ευχαριστεί.

  1. Δεν μετράτε τη συχνότητα

Η συχνότητα δεν είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να εκτιμήσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Από μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι όσα ζευγάρια δεν δίνουν σημασία στο πόσες φορές έρχονται σε επαφή μέσα στο μήνα, έχουν μια πιο ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή, σε σχέση με εκείνα που μετράνε τις φορές. Εξάλλου το πιο σημαντικό είναι να το απολαμβάνετε τη συγκεκριμένη στιγμή.

  1. Νιώθετε άνετα με το σώμα σας

Όσες γυναίκες νιώθουν αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητα από τα κιλά που μπορεί να έχουν, ευχαριστιούνται περισσότερο τη σεξουαλική τους ζωή. Έχει αποδειχθεί ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση αποσπά τη προσοχή των γυναικών κατά τη διάρκεια του σεξ, δεδομένου ότι ασχολούνται περισσότερο με το σώμα τους, παρά με την ευχαρίστηση τους.

  1. Είστε ευτυχισμένες με το σύντροφο σας

Ακούγεται παρωχημένο, αλλά είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια υγιής σχέση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευχαρίστηση στο σεξ. Έτσι αν αγαπιέστε με το σύντροφο σας, πιθανώς και η σεξουαλική σας ζωή είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

  1. Προσπαθείτε να ξεφύγετε από τη ρουτίνα

Στο πραγματικό κόσμο είναι δύσκολο να ζήσετε το «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», γιατί η σεξουαλική ρουτίνα επικρατεί σχεδόν σε όλα τα ζευγάρια. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια να ξεφύγετε που και που από την καθημερινότητα, κάθε φορά που νιώθετε ότι έχετε φτάσει σε μια αποτελμάτωση. Αδράξτε την ευκαιρία και κάνετε μικρές αλλαγές στη σεξουαλική σας ζωή, ώστε να νιώσετε τόσο εσείς όσο και το έτερο ήμισυ αναζωογονημένοι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.