WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να είστε μαζί όταν είστε τόσο διαφορετικοί


5 Ιανουαρίου 2018

fullsizerender-120.jpg

Σίγουρα ο σύντροφός σας δεν είναι ο κλώνο σας. Εάν είστε μαζί για αρκετό καιρό είναι φυσιολογικό να έχετε διαφωνίες. Εάν όμως δεν ταιριάζετε σε βασικά πράγματα, τότε η επικοινωνία γίνεται σχεδόν αδύνατη.

Όταν έχετε μια διαφωνία σα ζευγάρι είναι σημαντικό να τη συζητήσετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο συμβιβασμός είναι αδύνατος. Σε άλλες περιπτώσεις δεν μπορείτε να κατανοήσετε την κατάσταση. Είτε έτσι είτε αλλιώς εάν δεν ασχοληθείτε με το πρόβλημα, μακροπρόθεσμα θα επιδεινωθεί και μετά δεν θα μπορείτε να το λύσετε. Ωστόσο κάπου εδώ υπάρχει και η παγίδα, αφού όταν οι άνθρωποι ξεκινάν μια σχέση μπορεί να είναι πρόθυμοι να κάνουν θυσίες επειδή θέλουν να αρέσουν στο σύντροφό τους. Όμως στο τέλος χάνεται η ισορροπία και έτσι ο ένας από τους δυο κουράζεται και η σχέση γίνεται δυσάρεστη. Μπορεί να εγκαταλείψετε μερικά πράγματα στο όνομα της αγάπης, αλλά εάν διακυβεύονται οι βασικές αξίες, τότε το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί ρήγμα στη σχέση. Γι αυτό και παρακάτω  θα μάθετε τι πρέπει να κάνετε εάν είστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Γιατί οι πετυχημένοι συμβιβασμοί έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά.

Συζητήστε τις προσδοκίες και τα όρια σας. Εάν διαπιστώσετε ότι διαφωνείτε σε αρκετά θέματα με το σύντροφό σας, αντί να μαλώνετε συνεργαστείτε ώστε να κερδίσετε και οι δυο κάτι που θέλετε. Η πραγματοποίηση μιας αλλαγής δεν φαίνεται να είναι τρομακτική, αν δεν αισθάνεστε ότι χάνετε.

Και οι δύο πρέπει να δώσετε κάτι. Αντί να θυσιάσετε μόνο εσείς τα πάντα, ζητήσετε από το σύντροφό σας να κάνει και εκείνος μια μικρή θυσία, ώστε να υπάρξει αρμονία. Κάθε ένας μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει κάτι ώστε να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής του άλλου. Το βασικό όμως είναι να μη νιώθετε την αλλαγή σα θυσία, αλλά να είστε και οι δυο πρόθυμοι να κάνετε συμβιβασμούς ώστε να ενισχύσετε τη σχέση σας.

Οι διαφωνίες είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σε μια σχέση, αλλά εάν περιμένετε να αλλάξει ο άλλος τις πεποιθήσεις τους για είστε μαζί, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι σημαντικό να μάθετε να σέβεστε το σύντροφό σας και να δέχεστε τη διαφορετικότητα του χαρακτήρα του.

Αφήστε τις διαφορές να σας φέρουν πιο κοντά στο σύντροφό σας. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε δυο ανθρώπους που να κάνουν τα πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το να είσαι διαφορετικός από σύντροφό σου μπορεί να κάνει τη σχέση πιο διασκεδαστική και συναρπαστική. Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να κοιτάξετε τα πράγματα με άλλο μάτι ή να δοκιμάσετε πράγματα που δεν θα δοκιμάζατε μόνοι σας.

Τέλος ο συμβιβασμός και από τις δυο πλευρές είναι φυσιολογικό επακόλουθο δυο ανθρώπων που διαφέρουν μεταξύ τους. Εάν όμως είστε πρόθυμοι να κάνετε αλλαγές, τότε το μόνο που θα πετύχετε είναι να κάνετε πιο ισχυρή τη σχέση σας. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.