WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο τρόπος που γράφετε τα μηνύματα αποκαλύπτει πολλά για τη σχέση σας


23 Ιανουαρίου 2018

pexels-photo-712433.jpeg

Οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Pace στη Νέα Υόρκη μελέτησαν 205 άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών τα οποία βρισκόντουσαν σε σχέση. Συγκεκριμένα τους έθεσαν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο των γραπτών μηνυμάτων που στέλνουν στους συντρόφους τους. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που ξεκινούν το μήνυμα με τον ίδιο τρόπο, για παράδειγμα με τη λέξη «Γεια» είναι πιο ευτυχισμένα σε σχέση με εκείνα που δεν έχουν παρόμοια γραφή.

Έτσι λοιπόν οι ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης συμπέραναν ότι εκτός από την επικοινωνία μεταξύ των ζευγαριών, ένας άλλος δείκτης ευτυχίας σε μια σχέση είναι η γραφή. Εάν τα μηνύματα που γράφετε ταιριάζουν με εκείνα του συντρόφου σας έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να είστε ευτυχισμένοι.  

Από την άλλη όμως μεριά η υπερβολική χρήση μηνυμάτων μπορεί να αποφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και να σας αποξενώσει από τον αγαπημένο σας. Το πιο σημαντικό σε μια σχέση δεν παύει να είναι η άμεση επικοινωνία. Κανένα γραπτό μήνυμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ποιοτικό χρόνο που περνάτε με το σύντροφό σας. Αφήστε λοιπόν το τηλέφωνο στην άκρη και απλά βγείτε έξω, γελάστε και συζητήστε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.