WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποια εποχή του χρόνου οι άντρες θέλουν περισσότερες ερωτικές επαφές


19 Ιουνίου 2021

Ποια εποχή του χρόνου οι άντρες θέλουν περισσότερες ερωτικές επαφές
Κατά τη διάρκεια του χρόνου το σεξ πολλές φορές δεν είναι στις προτεραιότητες.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου το σεξ πολλές φορές δεν είναι στις προτεραιότητες. Δουλειά, υποχρεώσεις, παιδιά, προβλήματα, έλλειψη χρόνου και διάθεσης συντελούν στο να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ζευγάρια να περιμένουν πως και πως τις καλοκαιρινές διακοπές ώστε να αναθερμάνουν τη σχέση τους. Η χαλαρή διάθεση, ο ήλιος, η θάλασσα, όλα δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ζήσετε αξέχαστες ερωτικές εμπειρίες…ή μήπως όχι; Κι όμως αυτό δεν ισχύει και για τα δυο φύλα, αφού έρευνες δείχνουν ότι οι άντρες θέλουν να κάνουν περισσότερο σεξ κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Psychology of Human Sexuality,  οι ερευνητές εξέτασαν 114 άντρες όσο αφορά την αντίληψή τους για την ελκυστικότητα δύο ομάδων φωτογραφιών – μια με πρόσωπα γυναικών και μια με γυναικείο σώμα. 

Οι συμμετέχοντες έβλεπαν αυτές τις εικόνες κάθε 3 μήνες κατά τη διάρκεια ενός έτους και οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα επίπεδα έλξης για τις εικόνες των προσώπων δεν άλλαξαν - αλλά για για τις εικόνες του σώματος υπήρχαν κυμαινόμενα επίπεδα, ειδικά τους ψυχρότερους μήνες. 

Από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, τα επίπεδα έλξης αυξήθηκαν και κορυφώθηκαν, ενώ τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έφθασαν στα χαμηλότερα επίπεδα.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως το χειμώνα που οι γυναίκες είναι ντυμένες διεγείρουν περισσότερο τους άντρες, σε σχέση με το καλοκαίρι. Άλλες μελέτες ισχυρίζονται πως το χειμώνα μένουμε πιο πολύ στο σπίτι, άρα κάνουμε και περισσότερο σεξ.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να πέφτει η διάθεσή μας, ας ευχαριστηθούμε το καλοκαιρινό σεξ και όταν φτάσει ο χειμώνας θα αγκαλιαστούμε ακόμα πιο σφιχτά…
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.