WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γνώρισες κάποιον αλλά δεν θέλει να κάνετε σεξ; 4 πιθανά αίτια


Κλέλια Φατούρου

16 Μαΐου 2023

Γνώρισες κάποιον αλλά δεν θέλει να κάνετε σεξ; 4 πιθανά αίτια
Pexels
Το ότι βγαίνετε, δεν σημαίνει ότι θέλει και να κάνετε σεξ

Ας πούμε ότι γνώρισες κάποιον που σου αρέσει πολύ, κάνετε dating, γνωρίζεστε καλύτερα αλλά δεν το βλέπεις να φτάνει σε σεξ ή οτιδήποτε σωματικό. Είναι μία πραγματικότητα με την οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι πολλοί άνθρωποι, και η εξήγηση δεν είναι πάντα η ίδια.

Υπάρχει επίσης η παρανόηση που μάς έχει διδαχθεί να πιστεύουμε ότι οι άντρες θέλουν συνέχεια σεξ και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό. Και κάπου εκεί περιμένουμε ότι ένας άντρας θα πάρει πάντα την πρωτοβουλία για να κάνετε σεξ, ενώ μπορεί να μην θέλει. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι οι εξής.

Δεν ενδιαφέρεται για εσένα

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που βγαίνουν ραντεβού, αλλά δεν βλέπουν το πράγμα να πηγαίνει κάπου ερωτικά. Θα μου πεις γιατί συνεχίζουν να βγαίνουν, αφού δεν τους βγαίνει; Δεν υπάρχει πάντα εξήγηση και δεν είμαστε εδώ για να ψυχαναλύουμε τους πάντες. Μπορεί να θέλει παρέα, να περνά καλά μαζί σου κοινωνικά ή να ξεπερνά την πρώην σχέση του.

Δεν είναι πολύ σεξουαλικό άτομο

Αν και δεν πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους, προφανώς υπάρχουν εκείνοι που είναι asexual ή που δεν τους ενθουσιάζει η ιδέα του συχνού σεξ. Αν είναι αυτή η περίπτωση, είναι σημαντικό να μιλήσετε για τις ανάγκες σας.

Δεν έχει καταλάβει ότι θες να κάνεις σεξ μαζί του

Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου. Αν περιμένει ένα σήμα από εσένα, για παράδειγμα. Μην θεωρείς δεδομένο ότι ο άντρας πρέπει να ξεκινά το σεξ, γιατί είναι μία απαρχαιωμένη αντίληψη.

Μπορεί να έχει κατάθλιψη

Δεν μιλάμε για πεσμένη διάθεση, αλλά για μία νόσο που χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή. Είναι γεγονός ότι κάποια φάρμακα ρίχνουν σημαντικά τη libido, αλλά μπορεί να μην νιώθει έτοιμος να το συζητήσει μαζί σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS