3 απογευματινές συνήθειες που σας δίνουν θερμίδες

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, οι απογευματινές ώρες μπορεί να είναι καταστροφικές για τη δίαιτά σας.

Γυρνάτε από τη δουλειά, αρκετά κουρασμένοι και το μόνο που χρειάζεστε είναι να καθίσετε αναπαυτικά στον καναπέ σας. Φυσικά πρώτα θέλετε να ικανοποιήσετε το στομάχι σας και να νιώθετε χορτάτοι από φαγητό. Αυτές οι ώρες μέχρι να πάτε στο κρεβάτι σας είναι ικανές να χαλάσουν το διατροφικό σας πλάνο και να σας χαρίσουν περιττές θερμίδες. 

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε:

Βάλτε όρια μετά το δείπνο: Είναι αρκετά εύκολο τις ώρες που κάθεστε αναπαυτικά στον καναπέ σας να πάτε στο ψυγείο και να επιλέξετε ένα αλμυρό ή γλυκό snack. Είναι μία συνήθεια που την κάνετε, επειδή είστε βαριεστημένοι ή από συνήθεια. Το γνωστό τσιμπολόγημα αρέσει σε όλους και θεωρείτε μάλιστα κι ένα είδος απόλαυσης. Αναθεωρήστε και σκεφτείτε πιο λογικά.

 Επιλέξτε τα snacks σας: Τρώγοντας ένα δείπνο νωρίς μπορεί να σημαίνει ότι θα πεινάσετε πριν πάτε για ύπνο, οπότε αν ανήκετε σε αυτήν την  περίπτωση επιλέξτε μία υγιεινή πρόταση. Βεβαιωθείτε ότι δεν τρώτε κάτι που θα διαταράξει τον ύπνο σας ή θα χαλάσει όλο το διατροφικό σας πλάνο.

Ετοιμαστείτε για έναν "καλό" ύπνο: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή ενέργεια για την επόμενη μέρα και για την προπόνηση σας. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν καλό ύπνο καταλήγουν να τρώνε περισσότερο από ό, τι εκείνοι που κοιμούνται σωστά. Ξεκινήστε την επόμενη μέρα ικανοποιημένοι από τον βραδινό σας ύπνο και θα είναι πιο πιθανό να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.