4 λάθη που χειροτερεύουν τις λιγούρες

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πρέπει να κρατήσετε τις λιγούρες μακριά. Τροφές όπως πίστα, χάμπουργκερ, παγωτό, cupcakes, ίσως σας ταλαιπωρήσουν αρκετά, με αποτέλεσμα στο τέλος να ενδώσετε στον πειρασμό να τις καταναλώσετε. Δυστυχώς όμως, πολλές από τις καθημερινές σας συνήθειες κάνουν τους πόθους σας πιο έντονους και τις υγιεινές επιλογές πιο δύσκολες. Μάθετε τα λάθη που κάνετε, ώστε να έχετε τις λιγούρες σας υπό έλεγχο.

  1. Δεν τρώτε πρωινό. Ίσως το πρωί δεν πεινάτε, αλλά εάν καταναλώσετε ένα υγιεινό πρωινό, δεν θα νιώθετε πεινασμένοι για αρκετές ώρες και δεν θα υποκύψετε στους πόθους σας για κάτι ανθυγιεινό. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει, ότι οι κοπέλες που έτρωγαν ένα πρωινό, με τουλάχιστον 13 γραμμάρια πρωτεΐνης, μείωσαν τη λαχτάρα τους για γλυκά και αλμυρά τρόφιμα, σε σχέση με όσες παρέλειπαν το πρωινό. Οι ερευνητές δεν είναι ακριβώς σίγουροι γιατί, αλλά η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των πόθων σας για φαγητό. Μισό φλιτζάνι τυρί cottage, 2 βραστά αυγά, ή ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης με δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο είναι πολύ καλές επιλογές.
  2. Δεν ξέρετε γιατί ποθείτε το συγκεκριμένο τρόφιμο. Δεν μπορείτε να παίρνετε τη σακούλα με τα πατατάκια και να την καταβροχθίζετε, χωρίς να γνωρίζετε τον λόγο. Αρχίστε να κρατάτε ένα ημερολόγιο για τις λιγούρες. Κάθε φορά που λαχταράτε ένα τρόφιμο, γράψτε τι νιώθατε πριν το φάτε και τι νιώθετε αφού το καταναλώσετε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι, οι λιγούρες σας συνδέονται με τα συναισθήματά σας: είστε κουρασμένοι, ανήσυχοι, βαριέστε. Εάν τελικά κάνετε αυτή την καταγραφή, θα ξεχωρίσετε τους λόγους της υπερκατανάλωσης φαγητού και θα ασχοληθείτε με το πραγματικό πρόβλημα.
  3. Νιώθετε ενοχές. Είναι τα γενέθλια του φίλου σας και υπάρχει τούρτα. Εάν φάτε μια φέτα, θα αισθάνεστε χαρούμενοι ή θα υποφέρετε από ενοχές; Ίσως εάν νιώθετε χαρά με το νόστιμο φαγητό, αντί να αισθάνεστε ντροπή, μπορεί να είναι το κλειδί. Μία μελέτη του 2014 στο περιοδικό Appetite, ανέφερε ότι, οι άνθρωποι που δήλωσαν ό,τι συνδέουν το κέικ σοκολάτας με γιορτή, είχαν περισσότερο έλεγχο στις διατροφικές τους συνήθειες και είχαν λιγότερα προβλήματα στη διατήρηση ή στην απώλεια βάρους. Ο λόγος; Το αίσθημα της ενοχής μπορεί να σας κάνει να προσπαθείτε να αγνοήσετε τις σκέψεις σας, με αποτέλεσμα να βασανίζεστε για ώρες πάνω από το κέικ και στο τέλος να το καταβροχθίσετε!
  4. Έχετε γύρω σας πειρασμούς. Η πνευματική μάχη ανάμεσα σε εσάς και το κουτί των cookies δεν είναι εύκολη. Όταν έχετε σε κοινή θέα γλυκά, κάθε φορά που ανοίγετε το ντουλάπι, είναι πολύ εύκολο να τα αρπάξετε και να τα φάτε. Όμως, αν είναι αργά τη νύχτα και θέλετε ένα μπισκότο, κατά πάσα πιθανότητα, δεν πρόκειται να βγείτε έξω και να το αγοράσετε. Εάν η οικογένειά σας επιμένει να κρατήσετε τρόφιμα, όπως οι σοκολάτες, στο σπίτι, τουλάχιστον να τα μεταφέρετε στο πίσω μέρος του ντουλαπιού για να μη τα βλέπετε συνέχεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.