WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 λόγοι που πρέπει να κοιμάστε γυμνοί


16 Απριλίου 2015

Διώξτε μακριά τις πιτζάμες, διότι αρκετές μελέτες και έρευνες δείχνουν, ό,τι όταν κοιμάστε γυμνές, θα μπορούσε να είναι πραγματικά ευεργετικό για την υγεία σας. Διαβάστε μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να κοιμάστε χωρίς ρούχα.

Η θερμοκρασία του σώματος επηρεάζει τον ύπνο. Μια μελέτη του 2000 διαπίστωσε, ότι για να ξεκινήσει η διαδικασία του ύπνου, παίζει σημαντικό ρόλο και η θερμοκρασία που έχει το σώμα σας. Άρα, ένας λόγος της αϋπνίας μπορεί να είναι ότι το σώμα σας έχει πιο υψηλές θερμοκρασίες, όταν πέφτετε να κοιμηθείτε, από τις φυσιολογικές.

Μια έρευνα του 2014 από τους Βρετανούς διαπίστωσε ότι το 57% των ατόμων που κοιμήθηκαν γυμνοί, ανέφεραν, ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους. Ενώ όσοι κοιμήθηκαν με πιτζάμες δεν ανέφεραν καμία αλλαγή, όσο αφορά τα συναισθήματα τους προς το έτερο τους ήμισυ.

Μια μελέτη έχει διαπιστώσει, ότι όταν το δέρμα δεν είναι σε επαφή με συνθετικά, κατά τη διάρκεια του ύπνου, αυξάνονται τα επίπεδα της οξυτοκίνης. Η οξυτοκίνη είναι μια ορμόνη που επηρεάζει θετικά την ερωτική διάθεση αλλά και γενικότερα τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους. Επίσης, έρευνες υποστηρίζουν ότι η οξυτοκίνη μειώνει τη λειτουργία του κέντρου φόβου του εγκεφάλου.

Ένα υπερβολικά ζεστό περιβάλλον θα μπορούσε να αποτελέσει έδαφος για την ανάπτυξη των βακτηρίων στην περιοχή του κόλπου. Αν όμως κοιμάστε χωρίς πιτζάμες τότε βοηθάτε στη πρόληψη των λοιμώξεων.

Αποκτάτε αυτοπεποίθηση. Όταν κοιμάστε χωρίς ρούχα μπορεί να νιώθετε στην αρχή εκτεθειμένες, όμως, με τον καιρό θα αρχίσετε να νιώθετε άνετα με το σώμα σας και αυτό θα φανεί και στους γύρω σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.