WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 συστατικά χωρίς θερμίδες για να προσθέσετε στα καλοκαιρινά ποτά


23 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πίνετε κάτι γλυκό και δροσερό το καλοκαίρι, έτσι δεν είναι; Όμως, πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί όπως τα ζεστά ροφήματα του χειμώνα είναι πλούσια σε θερμίδες, έτσι και τα κρύα ποτά μπορεί να αυξήσουν το βάρος σας. Δεν χρειάζεται φυσικά να τα στερηθείτε, αντ αυτού μπορείτε να φτιάξετε δροσερά smoothies και cocktails, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα συστατικά, που είναι χαμηλά σε θερμίδες. Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά και διαλέξετε όποια σας αρέσουν.

Ολιγοθερμικές γλυκαντικές ύλες. Θέλετε να φτιάξετε μια λεμονάδα, ένα γλυκό τσάι ή ένα δροσερό cocktail; Δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνετε το αγαπημένος σας ρόφημα με επιπλέον θερμίδες, βάζοντας ζάχαρη, αφού έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε υποκατάστατα. Οι ολογοθερμικές γλυκαντικές ύλες έχουν μεγαλύτερη γλυκύτητα από εκείνη της ζάχαρης και η  περιεκτικότητά τους σε θερμίδες κυμαίνεται από μηδέν έως 4 θερμίδες (kcal) ανά γραμμάριο. Στην πραγματικότητα όμως, προσδίδουν πρακτικά πολύ λίγες θερμίδες, διότι προστίθενται σε ελάχιστες ποσότητες, κάτι που τις καθιστά τη καλύτερη επιλογή για τα καλοκαιρινά σας ροφήματα.

Λεμόνια. Το καλοκαίρι και όχι μόνο, πρέπει να πίνετε πολύ νερό, για να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο. Αν όμως, δεν σας αρέσει πολύ η γεύση του, μπορείτε να προσθέσετε μια φέτα λεμόνι. Επίσης, τα λεμόνια είναι μια καλή επιλογή όταν θέλετε να φτιάξετε cocktails, όπου αντί για σιρόπι, μπορείτε να βάλετε χυμό από λεμόνι και να γλυτώσετε αρκετές θερμίδες. Τα limes επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο.

Μηλόξυδο. Θέλετε ένα διαφορετικό ποτό; Δεν έχετε παρά να πάρετε ένα φλυτζάνι και να ρίξετε μέσα παγωμένο νερό, λεμόνι, τζίντζερ, λίγο ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και κατάλληλο για όσους κάνουν δίαιτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.