WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 πράγματα που αποκαλύπτουν τα χείλη για την υγεία σας


22 Μαρτίου 2016

16a391e829060ce7db2541abdd6198edκσθρυα.jpg

Το σώμα διαθέτει πολλούς τρόπους για να μας προειδοποιήσει πότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Γνωρίζετε όμως, ότι η κατάσταση της υγείας σας και οι διατροφικές ελλείψεις μπορεί να φανούν από τη γενική εικόνα των χειλιών σας; Και όμως είναι αλήθεια. Όταν την επόμενη φορά κοιταχτείτε στον καθρέφτη, προσέξτε τα χείλη σας και μπορεί να μάθετε πολλά όσο αφορά την ευεξία και την ευημερία του οργανισμού σας.

  1. Πρησμένα χείλη, πετάξτε το νέο κραγιόν

Αν ξαφνικά δείτε τα χείλη σας να πρήζονται τότε μπορεί να είναι ένα σημάδι αλλεργικής αντίδρασης. Το πιο πιθανό είναι να φταίει το κραγιόν σας και να πρέπει να το αλλάξετε. Αν η αλλεργία οφείλεται στη διατροφή, συνήθως υπάρχουν και άλλα συμπτώματα, όπως κνησμός, κνίδωση και δάκρυα στα μάτια.

  1. Ξηρά χείλη

Όταν προσπαθείτε να χάσετε από μόνοι σας κιλά, πολλές φορές δημιουργούνται ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. Και κάποιες από αυτές μπορεί να φανούν στα χείλη σας. Αν διαπιστώσετε ότι είναι ξηρά ή εμφανίζονται ρωγμές στις γωνίες του στόματος σας, τότε μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης σιδήρου, ψευδαργύρου, βιταμίνης Β3 ή Β6. Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα σας. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε μια ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά, καλό είναι να κάνετε μια εξέταση αίματος.

  1. Γωνιακή χειλίτιδα

Η γωνιακή χειλίτιδα εμφανίζεται κυρίως σε εκείνους που έχουν τεχνητή οδοντοστοιχία. Τα συμπτώματα είναι μικρές διαβρώσεις στην άκρη των χειλιών, οι οποίες εκτείνονται προς το δέρμα. Επίσης, όταν ανοίγετε το στόμα σας νιώθετε τσούξιμο και σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να έχετε αιμορραγία. Η κυριότερη αιτία είναι ο μύκητας Candida albicans, αλλά και άλλοι παθογόνοι οργανισμοί, όπως σταφυλόκοκος, στρεπτόκοκκος κλπ.

  1. Στοματικός έρπης

Ο έρπης στο στόμα προκαλείται από τον ιό του έρπητα και εκδηλώνεται με φουσκάλες στη μολυσμένη περιοχή. Μετά τη πρώτη μόλυνση ο ιός παραμένει στον οργανισμό, απλά μπορεί να είναι αδρανής. Όταν βγάζετε έρπη στο στόμα μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει εξαντληθεί.

  1. Αφυδατωμένα χείλη

Τα χείλη σας μπορεί να ξεραθούν εξαιτίας της υγρασίας και του ψυχρού αέρα. Για να μπορέσετε να αποφύγετε τα ξεραμένα χείλη, μπορείτε απλά να τα ενυδατώνετε και να πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.