WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 μπαλαρίνες μας αποκαλύπτουν τα μυστικά για επίπεδη κοιλιά


24 Μαΐου 2016

Η επίπεδη κοιλιά μοιάζει για πολλές γυναίκες ένα άπιαστο όνειρο. Επίσης, οι περισσότερες από εμάς κατηγορούμε συχνά το έντερο μας ή τις ορμόνες ότι προκαλούν μια φουσκωμένη κοιλιά. Και ενώ αυτοί οι παράγοντες μπορεί να διαδραματίζουν κάποιο ρόλο, ωστόσο τις πιο πολλές φορές υπεύθυνος είναι το τσιμπολόγημα. Πολλά όμως έχουν ειπωθεί για τα παχάκια στην κοιλιακή χώρα, από τις ηθοποιούς μέχρι τα μοντέλα δίνουν συμβουλές για το πώς θα χάσουμε το λίπος. Έφτασε η στιγμή να ακούσετε και από κάποιες που είναι πιο ιδικές στο χώρο, μερικά κόλπα για επίπεδη κοιλιά. Τρεις επαγγελματίες μπαλαρίνες μας μαθαίνουν τον τρόπο για να αποκτήσουμε και εμείς του κοιλιακούς που ονειρευόμαστε.

Isabella Boylston η πρίμα μπαλαρίνα του American Ballet Theater

Η Isabella Boylston έχει στο ενεργητικό της σπουδαίους ρόλους και όσο αφορά τη διατροφή της έχει δηλώσει το εξής: « Συνήθως ξυπνάω το πρωί στις 9 και τρώω ένα πλούσιο πρωινό, όπως αυγά με τοστ». Το συγκεκριμένο πρωινό γεύμα της παρέχει ενέργεια και τη βοηθάει να είναι συγκεντρωμένη όλη την ημέρα. Είναι επίσης, λάτρης των ζυμαρικών και σχεδόν πάντα τρώει ένα πιάτο μακαρόνια πριν από μια παράσταση. Φροντίζει όμως να τρώει το κυρίως γεύμα της τέσσερις ώρες πριν από κάθε παράσταση, γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χορεύει με πρησμένο στομάχι ή να πάθει στομαχικές κράμπες κατά τη διάρκεια μιας πιρουέτας. Το μυστικό είναι η κατανάλωση φαγητού λίγες ώρες πριν την έναρξη της παράστασης.

Επίσης, κάθε φορά που κάνει πολλές ώρες χορό, τρώει μια με δυο μπανάνες, για να παίρνει το κάλιο που έχει χάσει μέσω της εφίδρωσης και θερμίδες. Τα φρούτα είναι μια έξυπνη επιλογή για να ξεγελάσει την πείνα της, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και δεν έχουν πολλές θερμίδες. Τέλος, πίνει πολύ νερό, ώστε να παραμένει ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας και να έχει μια σωστή πέψη. Όπως έχει δηλώσει η ίδια: «Δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς το νερό» και συμφωνούν όλες οι μπαλαρίνες με αυτό.

Linda Celeste Sims μπαλαρίνα του Alvin Ailey American Dance Theater

Η Sims περνάει πολλές μέσα στο κορμάκι της κάθε μέρα, γιατί ξυπνάει το πρωί και κάνει πρόβα μέχρι τις 19:00 με μια ώρα διάλειμμα το μεσημέρι. Για μεσημεριανό αν πεινάει αρκετά τρώει μια μπριζόλα με σαλάτα και πατάτες, κυρίως γλυκοπατάτες. Προσπαθεί να τρώει όσο περισσότερα λαχανικά μπορεί, καθώς τη βοηθάνε στην πέψη. Το καλοκαίρι συνήθως προτιμάει την ωμοφαγία, διότι όπως δηλώνει η ίδια αποκτάει αμέσως μια επίπεδη κοιλιά.

Mary Helen Bowers η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία Ballet Beautiful

Η Bowers περνάει και εκείνη πολλές ώρες μέσα στο κορμάκι της, περίπου δέκα ώρες κάθε μέρα τουλάχιστον έξι μέρες την εβδομάδα. Για να μπορέσει να έχει ένα αδύνατο σώμα προσπαθεί να μην αποθηκεύει στα ντουλάπια της κουζίνας της τρόφιμα που απαγορεύεται να φάει, ώστε να μην μπαίνει σε πειρασμό. Επίσης, δεν σκέφτεται αυτά που δεν πρέπει να τρώει, αλλά επικεντρώνεται στα τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει και της αρέσουν.

Το πρωινό της γεύμα περιλαμβάνει βρώμη με φρέσκα μούρα και ξηρούς καρπούς. Ενώ το μεσημέρι συνήθως τρώει μια σαλάτα με βιολογικά λαχανικά, ένα αβοκάντο και ψάρι ψητό. Κάθε φορά που θέλει ενέργεια τρώει ένα μήλο με φυστικοβούτυρο, ένα μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα και πίνει πολύ τσάι. Το βράδυ τρώει ένα ψητό κοτόπουλο με βραστά λαχανικά και ρύζι ολικής. Γενικά προσπαθεί να τρέφεται υγιεινά και να επιλέγει τροφές που της αρέσουν και της παρέχουν ενέργεια. Επίσης, αποφεύγει τα τρόφιμα που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Όσο λιγότερο αλάτι βάζει στο φαγητό της, τόσο πιο ξεφούσκωτη είναι η κοιλιά της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.