WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6+1 τροφές που αποτοξινώνουν τον οργανισμό


26 Ιουνίου 2016

HNCK1353-1.jpg

Ο οργανισμός μας εκτίθεται καθημερινά στις τοξίνες. Όταν κυκλοφορούμε στην πόλη, όταν τρώμε, όταν πίνουμε αλκοόλ και άλλες καθημερινές συνήθειες γεμίζουν το σώμα μας με τοξίνες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθάνε στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού ενάντια στις βλαβερές τοξίνες. Δείτε ποιες είναι ώστε να τις εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

  1. Μπρόκολο

Σύμφωνα με μελέτες το μπρόκολο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμάν τις τοξίνες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή της Κίνας, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση ήταν σε υψηλά επίπεδα, διαπιστώθηκε μείωση κάποιων ασθενειών σε όσους έπιναν χυμό από μπρόκολο. Αν και πρέπει να γίνουν περεταίρω μελέτες, παρόλα αυτά όσοι εντάξετε αυτό το λαχανικό στη διατροφή σας, μόνο οφέλη θα αποκομίσετε.

  1. Λάχανο

Όσοι πάσχουν από άσθμα ή από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια είναι πιο ευαίσθητοι στην ατμοσφαιρική ρύπανση και συνήθως έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C. Οι επιστήμονες συνιστούν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσια σε βιταμίνη C, όπως είναι το λάχανο.

  1. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο βγαίνει νικητής στη μάχη ενάντια των τοξινών. Ο λόγος που το ελαιόλαδο έχει πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες είναι  εξαιτίας της περιεκτικότητας του στη βιταμίνη Ε και των καλών λιπαρών οξέων. Όμως είναι προτιμότερο να καταναλώνεται ωμό ή να μην μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

  1. Ηλιόσποροι

Οι ερευνητές στον King College του Λονδίνου πιστεύουν ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των πνευμόνων και να συμβάλει στην αποβολή των τοξινών. Εκτός από το ελαιόλαδο, ένα τρόφιμο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε είναι οι ηλιόσποροι, τους οποίους μπορείτε να καταναλώσετε σκέτους ή να τους προσθέσετε στις σαλάτες.

  1. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ικανότητες, διότι περιέχει τις πολυφαινόλες, και πιο συγκεκριμένα μια κατεχίνη η οποία πιστεύεται πως είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα από τα οφέλη που συνδέονται με το πράσινο τσάι. Έρευνές έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να ανακουφίσει από τα δυσάρεστα συμπτώματα των αλλεργιών και να συμβάλει στην αποβολή ορισμένων βλαβερών τοξινών.

  1. Κάνναβη

Ναι σωστά διαβάσατε η κάνναβη. Η συγκεκριμένη τροφή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες Ε, C και σε χλωροφύλλη, τα οποία βοηθάνε στον καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες. Επίσης οι φυτικές ίνες που περιέχει η κάνναβη μπορούν να κρατήσουν το πεπτικό σύστημα υγιές και να συμβάλουν στην πρόληψη κάποιων μορφών καρκίνου.

  1. Λεμονόχορτο

Το λεμονόχορτο μπορείτε να το πιείτε ή να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες συνταγές, κυρίως ταϊλανδέζικες, αφού χρησιμοποιείται πολύ στην Ταϊλάνδη. Αυτό το βότανο βοηθάει στην αποβολή των τοξινών από τους νεφρούς, το συκώτι, την ουροδόχο κύστη και το πεπτικό σύστημα, συμβάλλοντας στη διατήρηση τη ευεξίας και της καλής υγείας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.