WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς 12 λεπτά μαγειρικής μπορούν να φέρουν πιο κοντά εσάς και την οικογένειά σας


CHRYSAD

18 Οκτωβρίου 2014

kodizas-native.jpg

Από μικρό παιδί, έχω μία πολύ δυνατή ανάμνηση. Εμένα, μετά το σχολείο, στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού για μεσημεριανό φαγητό και διάβασμα, πριν έρθουν οι γονείς μου να με πάρουν το απόγευμα. Είμαι σίγουρη πως μία ανάλογη ανάμνηση θα έχετε και εσείς που η μαμά και ο μπαμπάς σας δούλευαν μέχρι αργά. Αν και ίσως αυτό δεν θεωρείται ιδανικό σενάριο, για εμένα ήταν αφού είχα την τύχη να έχω για παππού και γιαγιά δύο υπέροχους ανθρώπους.

Θυμάμαι ακόμα τη μυρωδιά του φαγητού που ετοιμαζόταν μόλις έμπαινα στο σπίτι τους. Καμιά φορά, η γιαγιά μου με περίμενε για να μαγειρέψουμε μαζί, ειδικά όταν το μενού είχε το αγαπημένο μου φαγητό μέχρι σήμερα, που δεν είναι άλλο από τα μακαρόνια.

Ρίχναμε μαζί τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και μετά περιμένοντας να βράσουν με βοηθούσε να διαβάσω ή απλά της έλεγα τα νέα της ημέρας από το σχολείο. Αυτά τα 10-15 λεπτά έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου, γιατί ήταν χρόνος που περνούσαμε μαζί. Ήταν φροντίδα, αγάπη και ενδιαφέρον και μία αίσθηση ασφάλειας.

Η μαγειρική βρίσκεται στην καρδιά της κάθε οικογένειας και μαζί της ο χρόνος της προετοιμασίας. «Μαμά, σε πόση ώρα θα είναι έτοιμο το φαγητό;» είναι η κλασική ατάκα που ακούγεται σε κάθε σπίτι. Μέχρι να γίνει αυτό, όλοι χωράμε πολλές μικρές δραστηριότητες στον χρόνο μας. Τα παιδιά παίζουν ή διαβάζουν, οι γονείς χαλαρώνουν, συζητάνε ή βλέπουν την αγαπημένη τους σειρά και μετά όλοι μαζί κάθονται στο τραπέζι για να απολαύσουν την αχνιστή τους μακαρονάδα. Γιατί το φαγητό είναι αναγκαίο, αλλά το ίδιο σημαντικό είναι να περνάμε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα στο σπίτι.

Εσείς τι κάνετε όσο περιμένετε να ετοιμαστεί το φαγητό;

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι κάνει ο ταλαντούχος σεφ Σωτήρης Κοντιζάς όσο περιμένει να βράσουν τα αγαπημένα του μακαρόνια.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.