WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η απόλυτη virtual εμπειρία που θα σας κάνει να λατρέψετε τη γυμναστική από το σπίτι


Έλενα Κρητικού

16 Νοεμβρίου 2020

Η απόλυτη virtual εμπειρία που θα σας κάνει να λατρέψετε τη γυμναστική από το σπίτι

«Για να δημιουργήσεις κάτι εξαιρετικό, πρέπει να επικεντρώνεσαι συνεχώς και στην πιο μικρή λεπτομέρεια». Τα λόγια του Georgio Armani ήχησαν στο μυαλό μου από τα πρώτα λεπτά της άφιξης μου στην πιο cozy ατμόσφαιρα για γυμναστική, που βρίσκεται στα νότια προάστια, στο Ioanna Laoumtzi Exclusive Fitness, και υπόσχεται να σε κάνει να δεις την κάθε άσκηση με διαφορετική ματιά. Λίγες ημέρες πριν την εφαρμογή του δεύτερου lockdown, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον άρτια εξοπλισμένο χώρο, που μοιάζει περισσότερο με την πιο αγαπημένη σου γωνιά μέσα στο σπίτι παρά με γυμναστήριο. 

Η άσκηση πριν το lockdown υπό το πρίσμα μιας ανεπανάληπτης προπονητικής εμπειρίας

Το πρώτο πράγμα, που ξεχωρίζει και κάνει εξαιρετικό το εγχείρημα της Ιωάννας Λαουμτζή, είναι το γεγονός πως στην είσοδο είχε τοποθετηθεί ένα αντιμικροβιακό gel για να καθαρίσουμε τα αθλητικά μας παπούτσια προτού εισέλθουμε στον φροντισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις συνθήκες, χώρο.

jenny.gr

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια ήταν αρκετή για να με προϊδεάσει για τη συνέχεια, που θα ξεδιπλωνόταν σε λίγο μπροστά μου! Η λέξη exclusive δεν βρίσκεται άλλωστε τυχαία, στον πυρήνα του IL Exclusive Fitness, αφού θέτει σε πρωταγωνιστικό ρόλο την αποκλειστικότητα και σε μεταφέρει σε μια μοναδική προπονητική εμπειρία, που έχει σχεδιαστεί χωρίς υπερβολή, αποκλειστικά για εσένα. 

Ο κάθε ασκούμενος αντιμετωπίζεται ως μια μοναδική οντότητα και λαμβάνει εξατομικευμένη φροντίδα αφού το μάθημα είναι πλήρως προσαρμοσμένο στη φιλοσοφία του personal training. Με μέγιστο αριθμό ατόμων τρεις ασκούμενους και δύο προπονητές και φυσικά με την απαραίτητη τήρηση των αποστάσεων, η μαγευτική εμπειρία είχε μόλις ξεκινήσει, ενεργοποιώντας ορμόνες και αισθήσεις. Αυτό που με εντυπωσίασε από τα πρώτα λεπτά της εκγύμνασης, ήταν η διαρκής επιτήρηση του personal trainer και η διόρθωση κάθε λανθασμένης κίνησης, που θα μπορούσε να επιφέρει χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, ενδεχόμενο τραυματισμό.

jenny.gr

Η γυμναστική μπορεί να συνδυάζεται με ειδική διατροφή και αποθεραπεία καθώς με κάθε ασκούμενο γίνεται πρώτα μια δοκιμαστική προπόνηση και σύμφωνα με τις ατομικές του ανάγκες, δημιουργείται ένα ειδικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται παράλληλα, στις διατάσεις, καθώς πριν ξεκινήσουμε τις ασκήσεις, η Ιωάννα, η οποία ασχολείται εδώ και 14 χρόνια με την προσωπική γυμναστική, μας εξήγησε πως ακόμη και αν κάποια φορά καθυστερήσουμε να ξεκινήσουμε την προπόνησή μας, πρέπει απαραιτήτως να δώσουμε έμφαση στις διατάσεις, έστω και αν οι ασκήσεις που θα προλάβουμε να κάνουμε, είναι λιγότερες από αυτές της μίας ή μισής ώρας που διαρκούν κανονικά οι φυσικές προπονήσεις. 

jenny.gr

Μετά την εκγύμναση, που κάναμε εκείνη την ημέρα, η αποθεραπεία με βοήθησε να αποσυμπιεστώ από το άγχος της καθημερινότητας και να αισθανθώ ότι το σώμα μου είχε ανταποκριθεί με επιτυχία σε κάθε άσκηση έπειτα από την απαιτούμενη και σωστή εισπνοή και εκπνοή. Οι ασκήσεις ήταν ειδικά προσαρμοσμένες για να γίνονται εύκολα και με επιτυχία ακόμη και από το σπίτι, και μάλιστα ενώ καθόμαστε στο κρεβάτι ενώ το μάθημα ολοκληρώθηκε με την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας μέσα από την κατανάλωση εξαιρετικά θρεπτικών και υγιεινών σνακ από τη διατροφολόγο, Φρίντα Παναγιωτίδου, η οποία φρόντισε να λύσει ακόμη και την πιο μικρή απορία. 

jenny.gr

Η ζωή σε δεύτερη καραντίνα και η μοναδική εμπειρία του Virtual Personal Training by Ioanna Laoumtzi

Λίγες ημέρες μετά το εξαιρετικό μάθημα στον ζεστό χώρο των νοτίων προαστίων, εφαρμόστηκε το δεύτερο lockdown. Ωστόσο, είχα την ευκαιρία να απολαύσω ξανά το personal training της Ιωάννας, αυτή τη φορά μέσα από την οθόνη, δοκιμάζοντας τη νέα υπηρεσία της, Virtual Personal Training by Ioanna Laoumtzi. Από τα πρώτα λεπτά της προπόνησης, ένιωσα πως η ίδια μαζί με την ομάδα της ήταν εκεί νοητά για να με διορθώσουν όπου ήταν απαραίτητο και να με βοηθήσουν να ολοκληρώσω με επιτυχία την κάθε άσκηση. Έτσι και έγινε!

Στην πραγματικότητα, η μόνη διαφορά της διαδικτυακής εμπειρίας είναι πως παραδίδεται όταν, όπως και όπου ακριβώς επιθυμεί ο ασκούμενος. Μάλιστα, εάν δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, μην ανησυχείτε καθόλου καθώς η παράδοσή του γίνεται απευθείας στον χώρο σας. Μπορείτε λοιπόν, να συνδεθείτε διαδικτυακά με την υπέροχη ομάδα της Ιωάννας Λαουμτζή σε τρία μόλις βήματα ενώ φυσικά, ο προσωπικός σας γυμναστής βρίσκεται πάντα εκεί για να σας παρατηρεί και να σας καθοδηγεί. Μάλιστα, η διάρκεια των πακέτων προτιμήσεων είναι στα 30' και 50' ενώ είναι σημαντικό να ξέρετε πως σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε προπόνηση μαζί με το παιδί σας!

jenny.gr

Ενώ αρχικά είχα ενδοιασμούς για την έκβαση της πρωτόγνωρης αυτής προπονητικής εμπειρίας, λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να αφεθώ και να εμπιστευτώ τον εαυτό μου πως μπορώ να τα καταφέρω ακόμη και όταν τα βλέμματα των ειδικών με παρατηρούν μόνο μέσα από μία οθόνη.

Τελικά, το virtual fitness ταξίδι μπορεί να γίνει απολαυστικό όταν γίνεται από τους κατάλληλους ειδικούς, κάνοντας τον χρόνο στο σπίτι πολύτιμο και κυρίως, ποιοτικό. Μετά το τέλος του μαθήματος, ένιωσα πως είχα κάνει μία από τις πιο απελευθερωτικές βόλτες της ζωής μου παρόλο που δεν είχα καταφέρει να βγω καθόλου έξω από το σπίτι εκείνη την ημέρα. Τελικά, η σωστή καθοδήγηση μπορεί να μας οδηγήσει σε μια περαιτέρω εξερεύνηση του εαυτού μας και και κυρίως, του σώματός μας. 

Η Ιωάννα Λαουμτζή και το υπέροχο team της έχουν καταφέρει πράγματι, να δημιουργήσουν κάτι εξαιρετικό, ακριβώς επειδή φροντίζουν να επικεντρώνονται συνεχώς και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Όλες αυτές οι προσεκτικές κινήσεις, ο σωστός σχεδιασμός κάθε εξατομικευμένου προγράμματος και ασκήσεων, σε πείθουν να μοιραστείς το πάθος τους για τη γυμναστική και να δεις με άλλο μάτι τον τρόπο που έχεις μάθει να ζεις μέχρι σήμερα! 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.