WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εξαλείψτε το λίπος της κοιλιάς με 3 εύκολα βήματα


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Μαΐου 2021

Εξαλείψτε το λίπος της κοιλιάς με 3 εύκολα βήματα
Θέλετε να τονίσετε την κοιλιά σας; Ακολουθούν συμβουλές για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, το λίπος της κοιλιάς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και άλλες ασθένειες. 

Εξαλείψτε το λίπος της κοιλιάς με 3 εύκολα βήματα.

Άσκηση

Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, συνιστάται να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας αερόβιας δραστηριότητας - γρήγορο περπάτημα ή 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης αερόβιας δραστηριότητας, όπως τζόκινγκ. Επιπλέον, η προπόνηση δύναμης συνιστάται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου Duke, η άσκηση αντίστασης μείωσε μόνο το υποδόριο λίπος, ενώ η έντονη αερόβια δραστηριότητα (τέσσερις φορές την εβδομάδα) μείωσε τόσο το υποδόριο όσο και το σπλαχνικό απόθεμα κοιλιακού λίπους.

Διατροφή

Η ζάχαρη είναι ο νούμερο ένα εχθρός στον αγώνα μας ενάντια στο λίπος της κοιλιάς. Υπάρχει κρυφή ζάχαρη σε ένα ευρύ φάσμα καθημερινών υποτιθέμενων θρεπτικών τροφίμων, όπως οι χυμοί, το ψωμί ολικής αλέσεως και τα δημητριακά.

Δοκιμάστε να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν καλά λίπη και κακά λίπη και ότι το σωστό είδος λιπών θα σας βοηθήσει πραγματικά να φύγει το λίπος. Ιδανικά στοχεύστε να τρώτε όλα τα φυσικά και τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα.

Αλλά, το πιο σημαντικό, διατηρήστε τα μεγέθη μερίδας υπό έλεγχο, καθώς οι θερμίδες μπορούν να αυξηθούν το βάρος γρήγορα και χωρίς να το συνειδητοποιήσετε.

Ύπνος

Παραδόξως, ο πολύ λίγος ή ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να επηρεάσει τα αποθέματα σπλαχνικού λίπους. Σε μια μελέτη, άτομα που κοιμόντουσαν για πέντε ώρες ή λιγότερο, ή 9 ώρες ή περισσότερο κατέληξαν να αποκτήσουν περισσότερο σπλαχνικό λίπος, από εκείνους που κοιμόνταν μεταξύ έξι και οκτώ ωρών τη νύχτα. 

Τέλος ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε, όταν προσπαθείτε να χάσετε λίπος και να μην επιστρέψει, είναι να εστιάσετε στην αργή απώλεια βάρους - συνιστάται όχι περισσότερο από δύο κιλά την εβδομάδα.

Η καθημερινή προσπάθεια και συνέπεια θα προκαλέσει θετικά αποτελέσματα όταν προσπαθείτε να χάσετε λίπος. 
 

Δείτε επίσης: 13 πανέμορφες ζωγραφιές φτιαγμένες από αληθινά λουλούδια

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.