XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρμελάδα ροδάκινο


14 Ιουλίου 2013

Σπιτική συνταγή για γευστική μαρμελάδα από ροδάκινα.

Υλικά:

  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • νερό
  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία:

Πλένετε τα ροδάκινα και τα βάζετε σε νερό που βράζει. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά και μετά τα βγάζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια και το φλούδι. Στη συνέχεια τα πολτοποιείτε. Για κάθε φλιτζάνι πολτό μετράτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τον χυμό λεμονιού και τον χυμό πορτοκαλιού να βράσουν. Την επόμενη ξαναβράζετε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει.

Καλή όρεξη!