XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

23 πράγματα που λένε οι "άντρες μεταξύ τους"


26 Νοεμβρίου 2013

dad-paidi.jpg

Και όταν μιλάμε για άντρες εννοούμε τον πατέρα και το γιο. 

Είναι γεγονός, πως στην παραδοσιακή κοινωνία, την μεγαλύτερη ευθύνη στο μεγάλωμα των παιδιών την είχε η μητέρα. Εκείνη ήταν υπεύθυνη για το φαγητό τους, το διάβασμα, το παιχνίδι. Ο ρόλος του πατέρα ήταν πιο αποστασιοποιημένος και απόμακρος.

Ωστόσο, τα πράγματα σήμερα έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Ο πατέρας είναι πιο ενεργός στο ρόλο του και τα παιδιά έχουν πιο καλή σχέση μαζί του. Όλο και πιο πολλές έρευνες δείχνουν τη σημασία που παίζει η παρουσία του στην προσωπικότητα των παιδιών.

Αν μπορούσε να πει κάποιος πως υπάρχει μια λίστα με όσα μαθαίνει ο πατέρας στο γιο θα ήταν κάπως έτσι:

  1. Να αγαπάει τη μαμά του. Ο τρόπος που εκδηλώνει ο πατέρας τα συναισθήματά του προς τη σύντροφό του, είναι αυτός που θα υιοθετήσει αργότερα ο γιος του για το πως θα αγαπά τη σύντροφό του.
  2. Δώστε του πρωτοβουλίες. Kάθε πατέρας μαθαίνει πράγματα στο γιο του. Απ' το πώς  να φτιάχνει μικροκατασκευές, να παίζει μπάσκετ, να βλέπει μπάλα κτλ. Όμως, τη μέρα που ο πατέρας θα δώσει πρωτοβουλία στο γιο να κάνει εκείνος την αρχή ή να πάρει τον έλεγχο, είναι τότε που θα νιώσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό.
  3. Πώς να είναι επιλεκτικός αλλά και να μην εγκλωβίζεται στις επιλογές του. 
  4. Πώς να περνάει καλά και να απολαμβάνει τη στιγμή. Η μέρα που θα πάνε στο γήπεδο μαζί, θα φάνε hot-dog και θα παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Είναι οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της σχέσης τους. 
  5. Να αγαπά πραγματικά. Είναι μύθος πως οι άντρες δεν κλαίνε ή θα πρέπει να είναι σκληροί. Οι άντρες έχουν συναισθήματα και θα πρέπει να τα εκφράζουν. 
  6. Το κεφάλαιο σεξ ανήκει σ' εσάς
  7. Πώς να είναι "άντρας" όπως συνηθίζουμε να λέμε. Να είναι γενναίος, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μην φοβάται να ρισκάρει. 
  8. Να ξέρει πώς θα είστε πάντα εκεί. Θα είστε ο άνθρωπος που μπορεί να πει τα πάντα. Να μιλήσει γι όλα εκείνα που τον απασχολούν χωρίς φόβο. 
  9. Πώς να είναι gentleman. Είναι σημαντικό να ξέρει τρόπους καλής συμπεριφοράς. 
  10. Διδάξτε του πώς πρέπει να σέβεται και να εκτιμά τον εαυτό του. 
  11. Διδάξτε του ποιες μάχες θα πρέπει να διαλέγει για να αγωνιστεί. Οι άνθρωποι δεν θέλουν πάντα το καλό και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Το θέμα όμως είναι πως εσύ θα επιλέγεις τι αξίζει το κόπο και τι όχι. 
  12. Μάθετέ του πότε μπορεί να "ξεφτιλίζεται"(πάντα με την καλή έννοια). Μιλάμε για τις στιγμές που η παρέα θα διασκεδάζει κι εκείνος θα κλέψει την παράσταση με τις χορευτικές του φιγούρες ή με τις καλές ατάκες. 
  13. Εννοείτε πως εσείς θα τον βάλετε στον κόσμο της ποιοτικής μουσικής. 
  14. Αφήστε τον να νικά πού και πού. Είναι σημαντικό να πιστέψει πως και τα μεγάλα πράγματα είναι πιθανό να συμβούν. 
  15. Εμπνεύστε του την αγάπη για την οικογένεια και τη σημασία του θεσμού αυτού. 
  16. Να είστε ο "πατέρας" που θέλει. Έχει ανάγκη να ακούσει ότι τον αγαπάτε, να του διαβάσετε ένα παραμύθι και να τον βάλετε για ύπνο. 
  17. Μάθετε να τον ακούτε. Είναι σημαντικό να δίνετε σημασία σ΄αυτά που σας λέει και να μπαίνετε στη θέση του. Μόνο έτσι θα καταφέρετε στην εφηβεία να σας μιλά και να σας σέβεται.
  18. Να τον αγκαλιάζετε. Νιώθει ασφάλεια. 
  19. Μάθετε τον να κατουράει. 
  20. Ρωτήστε τη μαμά για θέματα αγάπης και γυναικών. Μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο. 
  21. Να εκδηλώνετε την αγάπη σας, όπως θα το κάνατε ή το κάνετε στην κόρη σας. 
  22. Να είστε περήφανοι για τον γιο σας. 
  23. Να είστε ο ήρωας του. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.