UPDATE #NOW

Η Caroline Ingalls από το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι αποκαλύπτει την σκοτεινή, τοξική πλευρά του τηλεοπτικού της συζύγου


The Jennettes

5 Νοεμβρίου 2021

Η Caroline Ingalls από το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι αποκαλύπτει την σκοτεινή, τοξική πλευρά του τηλεοπτικού της συζύγου
Στα νέα απομνημονεύματά της, “Bright Lights, Prairie Dust: Reflections on Life, Loss, and Love from Little House’s Ma”, που κυκλοφορούν στις 16 Νοεμβρίου, η 79χρονη Grassle αποκαλύπτει μερικές αλήθειες γύρω από τη δύσκολη σχέση της με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγό, Michael Landon, που ήταν ο τηλεπτικός της σύζυγός, Charles, αλλά και για τον αλκοολισμό της, τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και το συναισθηματικά καταστροφικό παρελθόν της κατά τις δεκαετίες του '60 και του '70. 

Μπορεί να είναι η πιο νοσταλγική σειρά που σας επιστρέφει στην παιδική σας ηλικία από τις πρώτες κιόλας σκηνές αλλά όπως φαίνεται, οι συνθήκες των γυρισμάτων δεν ήταν και τόσο ιδανικές.

Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι έκανε μικρούς και μεγάλους να κολλήσουν στην οθόνη της τηλεόρασης στα '90s αλλά η πρωταγωνίστρια της σειράς, Karen Grassle, που υποδυόταν την αγαπημένη Caroline Quiner Ingalls και σύζυγο του Charles Ingalls, έκανε πρόσφατα μερικές αποκαλύψεις που αιφνιδίασαν τους fans. 

Στα νέα απομνημονεύματά της, “Bright Lights, Prairie Dust: Reflections on Life, Loss, and Love from Little House’s Ma”, που κυκλοφορούν στις 16 Νοεμβρίου, η 79χρονη Grassle αποκαλύπτει μερικές αλήθειες γύρω από τη δύσκολη σχέση της με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγό, Michael Landon, που ήταν ο τηλεπτικός της σύζυγός, Charles, αλλά και για τον αλκοολισμό της, τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και το συναισθηματικά καταστροφικό παρελθόν της κατά τις δεκαετίες του '60 και του '70. 

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια της σειράς ήταν πολύ διαφορετική στην πραγματική ζωή ενώ ήταν εθισμένη με το αλκοόλ, κάτι το οποίο την είχε οδηγήσει πολλές φορές σε ακραίες συμπεριφορές. Όπως αναφέρει στη συνέντευξή της στο New York Post, «Η ζωή μου ήταν εκτός ελέγχου».

Αναφερόμενη στις οδηγίες που της είχαν δώσει στην οντισιόν για τη σειρά στα Paramount Studios, περιγράφει: «Μου είχαν πει να μην έχω καθόλου μακιγιάζ και να φοράω ένα φόρεμα. Κατά τη δεκαετία του '70, οι ηθοποιοί του Hollywood συνήθιζαν να φορούν κοντά μπλουζάκια και στενά τζιν, πολύ eyeliner και ψεύτικες βλεφαρίδες. Το συγκεκριμένο look ήταν εντός της εποχής αλλά με βάση τον ατζέντη μου, ήταν αταίριαστο για το casting του Michael Landon για την Caroline Ingalls».

Έτσι, με 40 δολάρια, που ήταν ακριβό ποσό για εκείνη την εποχή, αγόρασε ένα μάλλινο φόρεμα ζιβάγκο και μια φούστα για να προσαρμοστεί στη σεμνότητα του ρόλου της. Παρά το γεγονός ότι παρέβλεψε τις οδηγίες να μην έχει καθόλου μακιγιάζ και έβαλε λίγη καφέ σκιά, τελικά κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, περνώντας στην επόμενη φάση.

Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στη σχέση της με τον τηλεοπτικό της σύζυγο, τον οποίο θεώρησε αρχικά ένα απαιτητικό αφεντικό που ήταν παράλληλα ένας «υπέροχος και πολυτάλαντος άνθρωπος». «Ήταν πολύ συστηρός, αλλά κουβαλούσε το βάρος της σειράς στους ώμους του», όπως εξηγεί. Παρά την επιτυχία που σημείωνε, η ηθοποιός άρχισε να αμφισβητεί τις ικανότητές της και είχε αποκτήσει εμμονή με την ερμηνεία της.

Το γεγονός ότι υπήρχε μπαρ στα γυρίσματα δεν βοήθησε καθόλου και η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται. Όπως περιγράφει σχετικά με τον αλκοολισμό της: «Πέρασα την καριέρα μου πίνοντας και προσπαθώντας να το διαχειριστώ». Σύμφωνα με την ίδια: «Ήθελα να πίνω όπως οι άλλοι, απλώς για να διασκεδάζω στα πάρτι. Όμως άρχισε να χειροτερεύει. Μεθούσα φρικτά, πλάνταζα στο κλάμα και συνέχιζα. Ένιωθα ότι όλα στη ζωή μου ήταν λάθος».

Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν όταν η σχέση της με τον Landon χειροτέρεψε με αφορμή τον μισθό της. Οι διενέξεις και οι εντάσεις αυξήθηκαν πριν τη δεύτερη σεζόν, όταν εκείνος αρνήθηκε να κάνει αύξηση στον μισθό της επειδή χρησιμοποίησε τη δικαιολογία ότι όσα έβγαζε, έπρεπε να αντιστοιχούν με εκείνα των παιδιών ηθοποιών.

«Ένιωσα προσβεβλημένη ως συμπρωταγωνίστρια σε μια επιτυχημένη σειρά. Δεν ήθελα να ξεγελάσω κανέναν, αλλά περίμενα έναν δίκαιο μισθό». Ο Landon ισχυρίστηκε ότι το κοινό δεν τη βρήκε τόσο δημοφιλή όσο νόμιζε, προκαλώντας τον θυμό και την οργή της. Μετά από λίγο καιρό, η Caroline έμεινε εκτός σεναρίου, ενώ οι σκηνές της κόπηκαν. Ο Landon έκανε το συνεργείο να γελάει, ενώ σχολίαζε αρνητικά το σώμα και τις εκφράσεις του προσώπου της όταν έβλεπαν τις σκηνές της.

Το bullying και η αγενής συμπεριφορά του ηθοποιού απέναντί της όλο και γινόταν πιο έντονο ενώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Michael έλεγε "μ@@νί" και έκανε απαράδεκτα αστεία για το πώς μύριζε μια γυναίκα μετά το σεξ», ενώ όλα όσα έλεγε «την έκαναν να θέλει να εξαφανιστεί». Σύμφωνα με την ίδια: «Ήταν σχεδόν σαν να είχα παγώσει αλλά, ως γυναίκα στη βιομηχανία του κινηματογράφου της δεκαετίας του 1970, είχα συνηθίσει τόσο αυτούς τους εξευτελισμούς, που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να μαλώσω μαζί του. Απλώς συνέχιζα να είμαι το καλό κορίτσι, έπαιζα τον ρόλο και ήλπιζα». 

Η Grassle κατάφερε να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ το 1977 και μετά από μια μεγάλη νίκη στις χρονοβόρες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς της με τον Landon και το NBC, τελικά κατάφερε να διπλασιάσει όσα της αναλογούσαν. Η συμφιλίωση της στο τέλος με τον Landon, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από καρκίνο στο πάγκρεας το 1991 στα 54 του, την έκανε «να νιώθε πολύ ευγνώμων που τα βρήκαν στο τέλος». 

Σήμερα, νιώθει υπερηφάνεια για τα 182 επεισόδια της αγαπημένης σειράς και φεύγοντας από αυτή για να γράψει και να πρωταγωνιστήσει στο έργο «Battered» του 1978, σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών, η Grassle έγινε υπέρμαχος της ισότητας. Το πλούσιο ακτιβιστικό της έργο εστιάζει στο δικαίωμα της αναπαραγωγής, που ήταν ιδιαίτερα προσωπικό για την ίδια, καθώς προχώρησε σε δύο αμβλώσεις όταν ήταν στην ηλικία των 20 ετών πριν αποκτήσει τον γιο της, Zach Radford, το 1985. Στα απομνημονεύματά της, περιέγραψε μάλιστα, το τραύμα του κρυφού ταξιδιού στο Μεξικό για την πρώτη επέμβαση πριν νομιμοποιηθεί επίσημα η άμβλωση το 1973.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσα φέρνει στο φως για τη σειρά, είναι άκρως αποκαλυπτικά και σίγουρα απέχουν πολύ από τις ιδανικές συνθήκες που είχαμε πλάσει στο μυαλό μας μέχρι χθες. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ lhprairie

Δείτε ακόμη: Πού ακριβώς γυρίστηκαν διάσημες ταινίες και σειρές;