image
JennyGr

Οι 10 κορυφαίες στιγμές της ποπ κουλτούρας για το 2021


Οι στιγμές της ποπ κουλτούρας που σημάδεψαν το 2021
Κλέλια Φατούρου

29 Δεκεμβρίου 2021

Το 2021 ήταν μία χρονιά που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ήταν ένα rollercoaster συναισθημάτων και συνθηκών, που περιελάμβανε καραντίνα, έξοδο από την καραντίνα, τηλεργασία, ολική επιστροφή στο γραφείο, εμβολιασμό, κανονικότητα, μη κανονικότητα.

Σε πολύ λίγες μέρες αποχαιρετάμε μία από τις πιο έντονες χρονιές που έχουμε ζήσει και υποδεχόμαστε το 2022 με την ευχή να ξαναζήσουμε στιγμές παλιάς αίγλης, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Μέχρι τότε, θυμόμαστε τις πιο hot στιγμές της ποπ κουλτούρας που μας απασχόλησαν, μας συγκίνησαν, μας έκαναν να καρδιοχτυπήσουμε αλλά και μας απογοήτευσαν. Ας ξεκινήσει η ανασκόπηση!

image

Νομίζω ότι, δικαιωματικά, την πρώτη θέση της λίστας κερδίζει η Britney Spears και η απελευθέρωσή της από την κηδεμονία του πατέρα της. Μπορεί η ίδια να το πάλευε επί 13 χρόνια, αλλά αυτή ήταν η χρονιά που η Britney το δημοσιοποίησε αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρας της είχε τον απόλυτο έλεγχο της ζωής της, ακόμα και των αναπαραγωγικών οργάνων της. Το ντοκιμαντέρ των New York Times, Framing Britney Spears και το Britney vs. Spears του Netflix βοήθησε τον κόσμο να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και μετά από δικαστική μάχη, η Britney ανέκτησε την ελευθερία της τον Νοέμβριο του 2021.

image

Το 2021 ήταν σίγουρα η χρονιά των reunions. Αν και σκόπευαν να βγουν νωρίτερα και η πανδημία έβαλε φρένο στα γυρίσματα, τα Φιλαράκια και το Sex and the City ήταν αδιαμφισβήτητα οι μεγάλες επιστροφές. Τα Φιλαράκια ήταν απλά μία συνάντηση χωρίς σενάριο, με αναμνήσεις και δάκρυα, ενώ το δεύτερο ήταν μία συνέχεια που δεν ξέρουμε αν θα θέλαμε να είχαμε δει. Κάτι σαν το δεύτερο season του Emily in Paris.

image

Αυτό δεν ήταν συνέντευξη, αλλά εξομολόγηση. O Harry απαρνήθηκε τον τίτλο του, έκανε νέα αρχή στο Λος Άντζελες και μίλησε με τη Meghan για τα όσα έζησαν στη βασιλική οικογένεια. Έλλειψη υποστήριξης, αυτοκτονικές σκέψεις στην εγκυμοσύνη και ρατσιστικά σχόλια για το χρώμα του παιδιού πριν καν γεννηθεί. Δύο ώρες που έφεραν 17 εκατομμύρια views, και δικαίως.

image

Η σειρά που κατέρριψε τα ρεκόρ του Netflix και έγινε το αγαπημένο θέμα συζήτησης, ακόμα και για εκείνους που δεν το παρακολούθησαν. Οι Κορεάτες έφεραν στις οθόνες μας ένα παραδοσιακό παιδικό παιχνίδι που κατέληξε σε θρίλερ και άγριες δολοφονίες, κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις και ένα ντελίριο που περιμένει δεύτερο κύκλο.

image

Μία είδηση που σήμανε το τέλος της θρυλικής γαλλικής μπάντας που μεγάλωσε τη δική μου γενιά. Μετά από περίπου 30 χρόνια καριέρας, οι μουσικοί Thomas Bangalter και Guy-Manuel de Homem-Christo, δημιούργησαν ένα βίντεο όπου τους δείχνει να αποχωρίζεται ο ένας τον άλλον στην έρημο και να αυτοκαταστρέφονται.

image

Έγινε βίντεο, έγινε και gif. Η υπέροχη ηθοποιός χόρεψε Da Butt στα Όσκαρ και έγινε viral, έτσι όπως της άξιζε.

image

Η αλήθεια είναι ότι πολλές κυρίες έχουν γίνει η Diana, αλλά κανείς μας δεν περίμενε ότι η Kristen Stewart θα ήταν τόσο καλή και θα αποσπούσε διθυραμβικά σχόλια. Η ταινία Spencer περιγράφει μόνο ένα Σαββατοκύριακο της ζωής της αλλά η Stewart έκανε ένα reset στην καριέρα της.

image

Η Ellen DeGeneres ήταν η γυναίκα που κατάφερε να αποκτήσει το δικό της σόου, ενώ ήταν γκέι σε μία εποχή που ο ρατσισμός καλά κρατούσε. Το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της, η αγάπη για τα παιδιά και οι celebrity φιλίες της δεν μας είχαν προετοιμάσει για τις καταγγελίες από το προσωπικό τους. Τοξική συμπεριφορά, απολύσεις, παραιτήσεις και το τέλος του The Ellen Show.

image

Η ολική επαναφορά της Adele ήταν γεγονός. Δεν είναι μόνο ότι έβγαλε νέο album και τραγούδησε live, δίνοντας συνέντευξη στην Oprah Winfrey. Η απώλεια των κιλών, η περιγραφή του διαζυγίου, η νέα αρχή στο Los Angeles (στον δρόμο που χάραξε ο Harry) ήταν ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μας συνέβη το 2022.

image
The New York Times

Άνθρωπος είναι και ξύλιασε να περιμένει τον Joe Biden να ορκιστεί 46ος Πρόεδρος των Η.Π.Α. Και αυτό ήταν μάλλον το πιο viral meme της χρονιάς.