CELEBRITIES

H ιστορία του Spring Break


13 Μαρτίου 2013

Έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα.

Το Spring Break ή αλλιώς March Break πραγματοποιείται στην αρχή κάθε άνοιξης σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Αμερικής, του Καναδά, αλλά και άλλων χωρών, με τα ξέφρενα πάρτι να έχουν την τιμητική τους. Από πού όμως προέρχεται ως ιδέα αυτή η τακτική;

Στην αρχαία Ελλάδα και στην αρχαία Ρώμη η παύση αυτή γινόταν προς τιμήν του ερχομού της Άνοιξης. Η σύγχρονη ιστορία του Spring Break, ωστόσο, ξεκινάει τη δεκαετία του ’30, όταν ένας προπονητής κολύμβησης πήγε την ομάδα κολύμβησης για προπόνηση, από το Maine, στην παραλία Fort Lauderdale Beach. Από τότε άρχισαν να συγκεντρώνονται κάθε χρόνο πάνω από 300 κολυμβητές και να γιορτάζουν μαζί με τους αξιωματικούς που υπηρετούσαν στην περιοχή, πίνοντας μπύρα και χορεύοντας στην παραλία. Εκεί γεννήθηκε και το Spring Βacchanal («Ανοιξιάτικα Βακχικά»), που παραπέμπει στα Διονυσιακά Μυστήρια.

Τότε, ο Αμερικανικός Οργανισμός Υγείας άρχισε να προειδοποιοεί για τις συνέπειες που μπορούσε να έχει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το επικίνδυνο σεξ.

Το 1959, ένα άρθρο του περιοδικού Time χαρακτήρισε το Spring Break ως μία μορφή αλλαγής και "μεταμφίεσης". «Η αμφίεση στα γλέντια τους δεν αποτελεί προϊόν ούτε κομψότητας, ούτε φαντασίας. Τα αγόρια, όταν δεν φοράνε μαγιό, φοράνε ψαράδικα παντελόνια και τα κορίτσια φοράνε βερμούδες, ένα νούμερο μικρότερο.», έγραψε το περιοδικό.

Το 1960, η ταινία «Where the Boys Are», που είχε ως θέμα της το Spring Break, το έκανε να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο, ενώ μέχρι το 1970, η συμπεριφορά όσων συμμετείχαν στα parties άρχισε να γίνεται όλο και περισσότερο διαχυτική. Μέχρι το 1980 η παραλία του Fort Fauderdale «βούλιαζε» κάθε χρόνο, την εποχή του Spring Break, από κόσμο, σε σημείο που ο δήμαρχος της περιοχής αναγκάστηκε να εμφανιστεί στην εκπομπή “Good Morning America”, ανακοινώνοντας στους φοιτητές ότι ήταν πλέον ανεπιθύμητοι. Οι νόμοι σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ έγιναν πιο αυστηροί και η περιοχή γέμισε με πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια. Έτσι, τα parties των φοιτητών μεταφέρθηκαν στην Daytona Beach.

Εκτός από την άφιξη του MTV, το 1986, από τότε τίποτα δεν έχει αλλάξει σημαντικά και έτσι κάθε χρόνο οι φοιτητές και τα παιδιά των κολλεγίων συνεχίζουν να απολαμβάνουν τον ήλιο και το ποτό, ντυμένοι με μικροσκοπικά μαγιό!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.